Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Zomer van hoop

Samen onderweg – deel 2

Inhoud:

‘Zomer van hoop’ is het tweede deel in de serie ‘Samen onderweg’ van Karen Kingsbury en het vervolg op ‘Dag van vreugde’.

Acteur Dayne Matthews en Katy Hart zijn gelukkig getrouwd, maar zijn nog altijd niet vrij van alle media-aandacht. In een poging zich te verzoenen met de paparazzi, tekenen ze een contract voor een realityshow. Het lijkt het perfecte compromis, maar al snel raken ze alles kwijt wat ze met zoveel zorg hebben opgebouwd.

De familie Baxter krijgt spannend nieuws te verwerken. Ashley en Kari zijn allebei zwanger, maar er is iets niet goed met een van de baby’s. De zussen bidden voor een wonder, terwijl ze zich voorbereiden op het ergste scenario.

Waardering:

Dayne en Kathy spelen samen in een film. Iets waar ze vol goede moed aan beginnen
maar wat toch tegen blijkt te vallen. De media zet de twee tegen elkaar op, en dat geeft behoorlijke spanning in hun relatie.
Ook bij de Baxters gebeurd er van alles. Ashley krijgt te horen dat haar kindje niet levensvatbaar zal zijn. Ze weigert te geloven dat het echt zo zou zijn en vraagt iedereen om een wonder te bidden.
Haar zus, met haar medische achtergrond, ziet het anders. Iets wat voor verwijdering zorgt.
Het verhaal van Ashley is hartverscheurend. Het uitdragen van de zwangerschap, de geboorte… Zoals je bij de Baxters kunt verwachten wordt daar een heel spektakel van gemaakt. Ik vraag me af hoe reëel dat is.
Het is een ‘happy family’ maar in dit deel komen dingen hier en daar wat onwaarschijnlijk over.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029723152
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19.99