Eigentijdse romans

Starns Clark, Mindy & Meissner Susan – De bruidegom van de Amish

Inhoud:

Tyler Anderson leeft tussen twee werelden, de Amish-wereld en de Englische. Zijn moeder was ex-Amish en zijn vader Englisch. Hij is opgegroeid als kind van een militair, tot zijn moeder overleed en zijn vader hem achterliet bij zijn Amish-grootouders. Nu is hij 23 en hij weet dat het tijd is om lid te worden van de Amish-kerk. Toch aarzelt hij, omdat hij niet zeker weet of hij daar wel echt thuishoort.

Rachel Hoeck wacht geduldig tot Tyler een keuze heeft gemaakt en haar echtgenoot wordt. Maar hoeveel Tyler ook van Rachel houdt, hij weet niet zeker of dit Gods plan voor zijn leven is. Hij verkeert in tweestrijd en bidt om leiding en vrede, maar voelt zich sterk aangetrokken tot de buitenwereld.
Tijdens een verblijf in het tweede gezin van zijn vader in Zuid-Californië ontmoet Tyler een vrijgevochten jonge vrouw die Lark heet, waardoor zijn toekomst met Rachel nog verder op losse schroeven komt te staan.

De druk aan beide kanten neemt toe. Zal Tyler ervoor kiezen om bij Lark te blijven en Englischer te worden? Of zal hij de weg naar Rachel terugvinden en eindelijk haar Amish-bruidegom worden?

Waardering:

Al zes jaar lang hebben Tyler en Rachel verkering. Iedereen verwacht dat ze zullen trouwen. Maar trouwen met Rachel betekend voor Tyler ook dat hij lid moet worden van de kerk. Een punt waar hij mee worstelt.
Tylers situatie is veel complexer dan van ieder ander in de gemeenschap. Zijn moeder, van Amish afkomst maar getrouwd met een ‘Enlisher’, is overleden toen hij zes jaar was. Zijn vader heeft hem achtergelaten bij zijn opa en oma, de ouders van zijn moeder.
Tyler worstelt met vragen. Waarom liet zijn vader hem achter? Waarom verliet zijn moeder de Amish wereld?
Dan vraagt zijn vader hem om voor een maand naar Californië te komen om op zijn jongere halfbroer te passen.
Het leven in Californië is zo anders dan het leven wat Tyler kent. Met humor heeft de schrijver dit weergegeven.
Zijn tijd daar besteed Tyler aan zoeken naar antwoorden op zijn vragen en neemt hij het belangrijke besluit om daar te blijven of om terug te keren naar de Amish-wereld.
Door de titel van het boek is dat laatste geen verrassing. Toch is het boek op een bepaalde manier boeiend. Het laat je anders kijken naar de moderne snufjes van deze tijd. Dingen die voor ons heel normaal zijn, zijn voor Tyler nieuw.
Het antwoord op zijn vragen komt van verschillende, verrassende, kanten.
Een fijn boek! Niet dat het verhaal opzich heel bijzonderder is maar het is fijn geschreven en er gaat iets uit van Tylers levensstijl maar zeker ook van zijn karakter en zijn geloof.
Een Amish-roman met een ander perspectief!
De bruidegom van de Amish is het eerste deel van de serie ‘De mannen van Lancaster County’.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512049
Aantal pagina’s: 324
Prijs: € 19.95