Historische romans

Klassen, Julie – De juffrouw uit Devonshire

 

Inhoud:

Emma Smallwood verhuist met haar vader naar de kust van Cornwall. Ze nemen hun intrek in een groot landhuis bij een barones en haar vier zonen. Samen geven ze les aan de jongste twee, maar al snel blijkt dat iemand het op haar heeft voorzien. Wie scheurde een bladzijde uit haar dagboek? En wie sloop 's nachts haar kamer binnen? Het is aan Emma de taak om uit te pluizen wie hiervoor verantwoordelijk is en aan welke zoon ze haar hart kan toevertrouwen.

Waardering:

Deze roman is de topper van Julie Klassen. Alle ingrediënten van een goede historische roman op de manier van Jane Austen zijn aanwezig: romantiek, geheimen, spoken, angst, spanning en standsverschillen. 
Het is heerlijk om te lezen over de gebeurtenissen van Emma Smallwood. Vooral als zij bij de familie Weston is aangekomen wordt het interessant. Wie sluipt er ’s nachts haar kamer binnen? En van wie zijn de liefdesbrieven die ’s ochtends onder haar deur zijn doorgeschoven? En wat voor geheimen houdt de familie achter?
De personages worden steeds duidelijker naarmate het verhaal vordert.  Vooroordelen worden weggenomen, als de personen toch anders lijken te zijn dan op het eerste gezicht leek.
Klassen heeft de sfeer en het leven van die tijd goed weergegeven. Ze beschrijft personen en omgeving levendig. De opschriften boven de hoofdstukken geven een indruk van de privéscholen in dit tijd. Erg leuk!
Kortom: een heerlijke dikke historische roman, zoals we gewend zijn van Julie Klassen. 

Gegevens:

Uitgeverij: Voorhoeve
ISBN: 9789029721264
Aantal blz: 416
Prijs: € 22,50

Trailer:

{youtube}eidlSbyF7wY{/youtube}