Historische romans

Camden, Elizabeth – Op weg naar de zonsopgang

Inhoud:

Julia Broeder heeft nog maar zes maanden te gaan tot haar afstuderen van de Women’s Medical College of Pennsylvania, als een impulsieve beslissing uit de hand loopt en ze van de universiteit wordt gestuurd. Niet bereid om haar droom, om als zendingsarts de wereld over te reizen, zomaar op te geven, rest haar slechts één optie: een beroep doen op de goedheid van Ashton Carlyle.

De formele Ashton is niet bepaald blij wanneer Julia in zijn New Yorkse kantoor verschijnt en om zijn hulp vraagt. Als jurist van de wereldberoemde Vandemark Scheepvaartmaatschappij is hij onder meer belast met het beheer van Dierenpark en moet hij ervoor zorgen dat de Broeders, die al sinds jaar en dag in dienst zijn van de Vandermarks, niets tekortkomen. Ashton voelt er echter niets voor om Julia’s probleem op te lossen en wijst haar de deur.

De patriarch van de familie Vandermark denkt daar echter anders over en na een scherpe reprimande zit er voor Ashton niets anders op dan Julia te helpen weer tot de universiteit te worden toegelaten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Waardering:

In deze novelle kun je kennismaken met landgoed ‘Dierenpark’. Dierenpark is eigendom van de familie Vandermark, maar deze familie heeft tientallen jaren geleden het landgoed halsoverkop verlaten en is er nooit meer teruggekeerd.

Julia Broeder is opgegroeid op het landgoed. Mede door de hulp van de familie Vandermark studeert ze aan het Women’s Medical College. Maar een paar maanden voor haar afstuderen wordt ze van school gestuurd. Haar enige hoop om terug te kunnen keren is de grote invloed van de familie Vandermark. Ze vraagt hulpt aan Ashton, jurist en vertegenwoordiger van de familie. Hoewel hij in eerste instantie weigert, komt hij daar toch op terug.

Intussen maakt Julia zich nuttig door zich te bekommeren over drachtige geiten. Ze is vastbesloten deze klus te klaren voor ze de stap naar de universiteit weer zal zetten. Tot ergernis van Ashton die uiteindelijk Julia maar bijstaat in deze periode. Wat volgt is makkelijk te raden. Evenwel een leuk boekje om te lezen wat je nieuwsgierig maakt naar meer!
Het verhaal is wel echt heel kort. De novelle bevat 179 pagina’s maar een deel daarvan zijn de eerste hoofdstukken van het inmiddels verschenen deel Wachten op het morgenlicht.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512452
Aantal pagina’s: 179
Prijs € 9,95