Historische romans

Witemeyer, Karen – Geslaagde onderneming?

Deze novelle is een vervolg op het boek “Voor geen goud” dat over de vrouwenkolonie van Harper’s Station gaat. 

Inhoud:

 
Benjamin Porter is één van de enige twee mannen die welkom zijn in de vrouwenkolonie van Harper’s Station in Texas. Als vrachtrijder werkt hij nauw samen met de lokale winkelierster, Victoria Adams, om de goederen van de kolonie te verhandelen. Maar het is niet alleen de winst die hem steeds weer terugbrengt. Hij is diep onder de indruk van de winkelierster en haar zoon. 
 
Tori is dapper, knap en een pientere ondernemer – de ideale partner, niet alleen voor zijn bedrijf, maar ook voor hem persoonlijk. Jammer genoeg verkeert ze in de veronderstelling dat een man, welke man dan ook, het laatste is wat zij nodig heeft.
 
Ondanks Bens onafgebroken vriendelijkheid blijft Tori hem op afstand houden. Zijn lange gestalte en gespierde lichaam zijn aantrekkelijk, maar ook gevaarlijk. En Tori heeft zich stellig voorgenomen geen gevaarlijke mannen meer in haar leven toe te laten.
Nadat Ben Tori overhaalt om als zijn zakenpartner in een nieuwe onderneming goederen af te leveren bij boerderijen en ranches in de omgeving, krijgt hij eindelijk de kans om haar serieus het hof te maken. Maar wanneer een ongeluk zijn plannen in de war stuurt, gaat deze kans wellicht voorgoed verloren.
 
Waardering:
 
Winkelierster Tori staat in dit boek centraal. Ze is ontzettend huiverig voor mannen. Toch komt Ben altijd haar voorraad aanvullen en ophalen. Hij heeft haar leren kennen en is verliefd geworden op haar man. Maar Tori is heel stellig als het om mannen gaat: die wil ze niet meer in haar leven.
 
Als de winkel in het dorp de spullen uit de vrouwenkolonie niet meer wil verkopen is Tori gedwongen om een nieuwe markt aan te boren. Samen met Ben gaan ze in de omgeving boerderijen af met haar koopwaar. 
 
Als er een ongeluk gebeurt handelt Tori meteen. De dichtstbijzijnde plaats is de plaats waar Tori nooit meer heen wil. Maar Ben heeft dringend hulp nodig. Wat zal ze doen?
 
Een heerlijke novelle, met veel humor maar ook geloof. Het enige minpunt van die boek is dat het veel te dun is!
 
 
Gegevens:
 
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234209
Aantal blz: 112
Prijs: € 7,95