Spannende boeken

Kraus, Harry – Tot het uiterste

Inhoud:

Kreeg ze maar iets meer tijd. Ze is zo dicht bij haar doel. Rebecca Jackson is een wetenschapper die onderzoek doet naar kunstmatig bloed. Als het haar lukt om dit kunstbloed op de markt te brengen, is dat een medische doorbraak van ongekende omvang. En ze is er zo dichtbij. Maar dan beseft Rebecca wat er de oorzaak van is dat ze zo wonderbaarlijk snel vooruitgang boekt met haar medische onderzoek. Ze komt voor een onmogelijke keuze te staan … met zeer korte bedenktijd.

En er staat meer op het spel dan alleen de roem die haar onderzoek kan brengen. Een vreselijke gebeurtenis uit haar jonge jaren komt terug in haar leven. Een ongeluk waarvan ze de gevolgen al jaren weg smeert. Letterlijk. Leugens die koste wat het kost verborgen moeten blijven.
Vindt Rebecca wijsheid en geloof om de juiste keuze te maken? De klok tikt.

In deze roman toont Harry Kraus (chirurg, schrijver en zendeling) ons een wereld achter de façade van medische weldoeners, een wereld waar hebzucht de boventoon voert en waarin machteloze Afrikanen proefkonijnen zijn. Maar ook in die wereld dringt God door met Zijn aanbod van genade.

Waardering:

Rebecca is gedreven om kunstbloed op de markt te brengen. Met dat bloed kunnen mensen veel sneller en beter bloed toegediend krijgen. Het bloed is hiv-vrij en dat is het grootste voordeel voor Rebecca. Zij heeft vroeger een ongeluk meegemaakt waardoor een jongetje besmet bloed kreeg. Hij werd als paria behandeld en stierf.
Heel haar leven werkt ze er naar toe en ze is er nu heel dichtbij.
Op dat moment zoekt haar jeugdvriend Noah contact met haar. Hij moet haar namens zijn baas een voorstel doen. Hij is namelijk ook met onderzoek naar kunstmatig bloed bezig.
Samen hebben ze een moeilijk verleden. Ze waren allebei bij de aanrijding van het jongetje en willen daarom allebei kunstmatig bloed produceren.
Het boek begint meteen al spannend als Rebecca in Afrika wordt ontvoerd. Dat bepaalt een aantal van haar daden daarna. Maar die daden brengen ook weer spannende momenten voort.
Tot slot blijkt het een race tegen de klok te worden om het bloed te produceren.
Er worden veel technische termen gebruikt in dit boek, maar die zijn niet essentieel voor het verhaal. Sommige dingen lijken wat onrealistisch, maar toch is het een spannend en leest het heerlijk. Het boek heeft een duidelijk christelijke boodschap.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789462781870
Aantal blz: 384
Prijs: € 21,95

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk