Spannende boeken

Veenman, Sjoerd – Dwaling

Inhoud:

Een zaak voor inspecteur Maritz

‘Sommige mensen hebben hem afgebrand. Compleet afgeschreven. Zijn ex-vrouw is een van hen. En deze groep zal hem bepaald niet met open armen ontvangen. Die mensen zullen nooit voor honderd procent van zijn onschuld overtuigd raken. Behalve als …’
‘Als de werkelijke dader wordt gepakt,’ vult Maritz aan.
‘Precies.’ Olthof knikt goedkeurend. ‘En als iemand de werkelijke moordenaar kan opsporen, bent u het.’

Wanneer Willem Ravenhorst veroordeeld wordt voor moord, is het bewijs mager. Drie mensen vechten zijn veroordeling aan en met succes. Een van hen is journalist Fred Olthof, en hij wil alles in het werk stellen om Willem van alle blaam te zuiveren. Daarom roept hij de hulp van inspecteur Maritz in.

Dan gebeurt er echter iets waardoor alles verandert.

Het gaat niet langer alleen om een misdrijf uit het verleden. Het gevaar blijkt springlevend.

Maritz ziet zich geconfronteerd met een zaak waarin veel dingen anders zijn dan ze in eerste instantie lijken …

Waardering:

In deze nieuwe detective zien we een heel ander geval dan in de eerdere boeken. Hier komt namelijk iemand vrij die ten onrecht veroordeeld is voor moord of doodslag.

Verslaggever Olthof hebben we in de eerdere delen als een vervelende verslaggever gezien ten opzichte van inspecteur Maritz. Hij moet niets hebben van zijn christelijke geloof en maakt hem vaak zwart in zijn krant.
Nu wil hij echter hulp van Maritz. Maritz is daar niet zo blij mee, maar gaat uiteindelijk kijken wat hij kan doen. Al snel moet hij in actie komen en is het misdrijf waar Ravenhorst voor is veroordeeld weer helemaal in beeld. Alles moet opnieuw onderzocht en Maritz hersenen draaien overuren.
Het is de schrijver weer heel goed gelukt om de moordenaar tot het einde geheim te houden. Heel boeiend!

In dit boek is de christelijke boodschap wat meer verpakt in het verhaal en ligt er minder dik bovenop. Dat is wat natuurlijker en leest prettiger.

Een leuke en goede detective!

Gegevens:

Uitgeverij Gebr. Koster
ISBN: 9789055519842
Aantal blz: 160
Prijs: 10,00