Eigentijdse romans

Musser, Elizabeth – Het beloofde land

Inhoud:

‘Het beloofde land’ van Elizabeth Musser gaat over drie vrouwen en een wandeltocht die hun leven zal veranderen. Abbie Jowett is overweldigd door de tegenslagen in haar leven. Ze besluit haar volwassen zoon achterna te reizen naar Frankrijk, om daar samen met hem de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago te lopen. Tijdens hun reis ontmoeten ze Rasa, een Iraanse vrouw die in het geheim vluchtelingen helpt, en Caroline, een journaliste die onderzoek doet naar pelgrims. Ieder heeft een eigen reden voor deze ontdekkingsreis, maar geen van hen was voorbereid op de schurende kracht van de Camino, die alles blootlegt en aanspoort tot grondige zelfreflectie.

Waardering:

Als Abbies zoon Bobbie aankondigt een tussenlaag te willen nemen en naar Europa te willen gaat Abbie bijna door het lint. Haar man Bill vindt het echter prima. Tegelijk vertrekt haar andere zoon Jason naar een kostschool. Dan kondigt Bill aan dat ook hij er even tussenuit moet en neemt een klus aan in Chicago voor 3 maanden. Pas dan beseft Abbie dat ze haar man en jongens weggejaagd heeft met haar controledwang. Ze is altijd iemand geweest die alles perfect geregeld en onder controle wil hebben, maar dat is de laatste jaren zo sterk geworden dat ze hen verstikt heeft.

Als Bobbie opbelt vanuit Oostenrijk om te zeggen dat hij samen met een meisje (Rasja) een pelgrimstocht, de Camino, gaat lopen besluit ze mee te gaan. Ook Caroline, de zus van Bobbies baas, sluit bij hen aan.
Zowel Abbie, Rasja, Caroline en Bobbie hebben allemaal hun eigen problemen. Tijdens de Camino worden ze daarmee geconfronteerd en moeten ze leren loslaten.
Het is prachtig om te lezen hoe elk van hen met iets worstelt en hoe ze dat langzaam gaan loslaten en welke rol God hierin speelt.

Een mooi boek, met goed uitgediepte karakters en veel aandacht voor het geloof!

Het boek is een zijdelings vervolg op Aan de andere kant van de bergen, Het huis op de heuvel en De schuilplaats.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
Aantal blz: 416
ISBN: 9789029730303
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het gratis leesfragment