Eigentijdse romans

Pots, Leanne – Ik red me wel

Inhoud:

De stadse Nora wil maar één ding: op eigen benen kunnen staan. Door wat zij in haar jeugd heeft meegemaakt, weet ze zeker dat ze zichzelf nooit afhankelijk zal maken van een man. Wanneer Nora een vakantiehuisje in Twente erft van haar overleden oma, gaat ze er vier weken logeren om het op te knappen. Al snel ontmoet ze de buurman, boer Abel. Hij wil haar graag helpen, maar daar wil Nora uiteraard niets van weten. Pas als blijkt dat ze de klus zonder zijn hulp niet kan klaren, neemt ze zijn aanbod met tegenzin aan. In ruil daarvoor zal zij hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter Nora en Abel elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar gaan voelen. Maar hij wil geen relatie met een stadsmeisje en zij wil überhaupt geen relatie. Ze besluiten het te houden bij een zomerromance… maar is dat wel zo eenvoudig?

Waardering:

Deze feelgood-roman verteld het heerlijke verhaal van Abel en Nora. Nora.. de stadse, zelfstandige Nora.. die voor vier weken naar het platteland komt. Ze heeft een vakantiehuisje van haar oma geërfd maar moet hier, voordat ze het verkopen kan, vier weken zelf bivakkeren. Ze is van plan deze tijd te gebruiken om het huisje wat op te knappen zodat ze er een betere prijs voor kan beuren.
Al snel na aankomst ontmoet ze Abel, de man die haar tijdelijke buurman blijkt te zijn. Steeds weer kruisen hun wegen. Nora is van het type ‘ik red me wel’ maar het blijkt steeds weer dat ze Abels hulp wel gebruiken kan. Het komt zelfs zover dat ze zijn hulp gaat vragen. De deal is snel gemaakt; hij helpt haar met klussen, zij helpt hem terug met werken op de boerderij.
De aantrekkingskracht tussen hen is onmiskenbaar maar ook hierin maken ze een deal; een zomerromance. Niet meer en niet minder.
Maar is dat wat ze uiteindelijk willen? Vooral Nora vecht met haar gevoelens. Want door haar verleden heeft ze het vertrouwen in een goede relatie verloren. Maar ook Abel heeft angst zich te binden en moet dingen uit het verleden open gooien om verder te kunnen.

Wat een heerlijk boek is is! Een echt Hollandse roman door het leven op het platteland. Speels en verdiepend, serieus en humoristisch, alles met een goed evenwicht. En natuurlijk een flinke dosis romantiek. Kortom; alle ingrediënten voor een heerlijke feelgood-roman.
Het tweede deel van de serie ‘Weidse liefde’ wordt voorjaar 2024 verwacht. En laten we dan hopen dat deze schrijfster haar pen nog vaker oppakt. Veel vaker… want hier krijgen we niet snel genoeg van!

Gegevens:

Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN: 9789029734219
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: april 2023