Eigentijdse romans

Harrel, Lindsay – Twee zussen, een donorhart & een bucketlist

Inhoud:

In ‘Twee zussen, een donorhart en een bucketlist’ van Lindsay Harrel reizen de zusjes Megan en Crystal de wereld rond aan de hand van de bucketlist van Amanda, het overleden meisje aan wie Megan haar nieuwe hart te danken heeft.

Megan heeft drie jaar geleden een harttransplantatie ondergaan. Ze hoopte dat dit het begin zou zijn van een nieuw en avontuurlijk leven, maar angst houdt haar nog steeds in zijn greep. Alles verandert wanneer Megan de bucketlist in handen krijgt van Amanda, het overleden meisje van wie Megan het hart gekregen heeft. Samen met haar tweelingzus Crystal gaat Megan op wereldreis, klaar om alle punten op Amanda’s bucketlist af te vinken. Crystal heeft ondertussen zo haar eigen redenen om de reis te maken.

Waardering:

Megan en Crystal zijn tweelingzussen, maar hun leven is totaal verschillend. Megan kreeg al vroeg hartklachten en heeft uiteindelijk een harttransplantatie gekregen. Dat redde haar leven. Crystal en Megan zijn vanaf toen helemaal vervreemd van elkaar. Crystal vond het vreselijk om te zien dat haar zus niet mee kon met schooluitjes en andere leuke dingen. En ze maakte zich zorgen dat ze haar zus zou verliezen. Uiteindelijk bezocht ze haar nog maar zelden totdat ze nooit meer kwam.
Megan begrijpt niet waarom Crystal verdwenen was na haar transplantatie. Ze heeft het idee dat ze vast zit in haar leven. Ze werkt nog steeds bij de bibliotheek in haar woonplaats en woont bij haar ouders. Terwijl ze in het ziekenhuis dromen had om de wereld over te reizen.
Als ze contact krijgt met de ouders van het meisje dat haar haar donorhart schonk, geeft haar dat een zetje in de juiste richting. Ook het contact met haar oude “ziekenhuisvriend” helpt haar om te beslissen een wereldreis te maken.
Crystal zit ondertussen ook niet zo lekker in haar vel en ze besluit mee te gaan. Kunnen de zussen ze lang met elkaar zijn en zal de kloof kleiner worden?
Beiden moeten ze leren om God weer te vertrouwen. Doordat Megan veel keren ernstig ziek was zijn ze het vertrouwen kwijt en denken ze dat God toch doet wat Hij wil.

Het is mooi dat het verhaal van beide kanten verteld wordt. Van de kant van de zieke Megan en de gezonde Crystal. De ziekte van Megan heeft op beiden veel invloed gehad.
Het boek is realistisch geschreven en het verhaal is hoopvol.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043530637
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk