Nederlandse romans

Vogelaar – van Mourik, Geesje – Blijvend beschadigd

Inhoud:

Blijvend beschadigd vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van Timo. Hij is getrouwd met Esther en samen hebben ze een dochtertje Emma. Onder de oppervlakte van een gelukkig huwelijk worstelt Timo met gebeurtenissen uit zijn verleden. Deze gebeurtenissen zijn zo ingrijpend dat de niet verwerkte emoties zich een uitweg zoeken op een manier die Timo zelf nooit voor mogelijk heeft gehouden.
Timo komt in de gevangenis terecht. In de eenzaamheid van de cel komen veel vragen levensgroot op hem af: Is er bij God vergeving voor de dingen die hij heeft gedaan? Zal Esther nog bij hem willen blijven? Is hij zelf in staat om de persoon te vergeven die hem zo veel pijn heeft gedaan?

Waardering:

Timo heeft het zo voor het oog voor elkaar. Getrouwd, een dochter, leuke baan, vrijwilliger bij de brandweer… maar niemand weet waar Timo mee worstelt.
Totdat op een morgen de politie voor de deur staat en hem meeneemt.
Timo komt terecht in de gevangenis, de plek die waarvan hij zich voorgekomen had nooit terecht te zullen komen. De oorzaak van Timo’s gedrag wordt gewijd zijn vader die zijn zussen misbruikte, wat Timo een fijne jeugd ontnam.
Bladzijden vol zijn er geschreven over Timo’s gevangenistijd. Je leest weinig over Timo’s gevoel. Meer over het ritme van de dag en de invulling van het gevangenisleven.
Wat er over Timo’s gevoelens staat blijft wat aan de oppervlakte.
Het verhaal is goed, zeker als je in je achterhoofd houd dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar het is jammer dat er niet meer uitgehaald is.
Het moet voor alle personen een storm van emoties zijn geweest maar dat lees je helaas niet zo.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033612176
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 17.95