Nederlandse romans

Brink, Mariëtte – Dimensie onbekend

Inhoud:

 
Tijdens haar vakantie op het tropische eiland Tierra gaat Sunny, die plantenkunde studeert, het oerwoud in om onbekende plantensoorten te zoeken. Op een van haar tochten belandt ze in een grot, waar ze de holbewoner Abel aantreft. Hij woont daar al zijn hele leven en is nog nooit buiten geweest. Sunny ziet het als haar taak om hem ervan te overtuigen dat het leven buiten de grauwe grot beter is dan erin.
Ze vertelt hem over de wind, het gras en de zon, maar tegen haar verwachting in veroorzaakt dit juist dat Abel almaar meer tevreden wordt met zijn eigen kille leefomgeving. Zal Sunny erin slagen Abel uit zijn grot te krijgen? Dimensie onbekend is een originele vertelling met een diepere laag. Een roman waarin de christelijke boodschap geraffineerd natuurlijk is verwerkt.
 

Waardering:

 
Sunny is met haar vriendin Floor op vakantie in haar geboortedorp Tierra. Door het tropische klimaat groeien er veel planten en bloemen. Voor Sunny, die plantenkunde studeert, is dit de kans om een onontdekte soort te ontdekken. Dus gaat ze op zoek.
Maar ze vindt iets heel anders …. Een grot met daarin een oude man. Het lijkt er op dat de man nog nooit buiten de grot is geweest. Sunny voelt de drang om hem over te halen om naar buiten te komen. Ze vertelt over de zon, het gras en andere mooie dingen. Maar door de beperkte leefwereld van Abel, begrijpt hij er niets van. De vergelijking wordt doorgetrokken naar de hemel. Zoals wij hier leven, zijn wij ook beperkt in ons denken. Wij kunnen ons een leven zonder tijd niet indenken.
Een mooi meeslepend boek dat je aan het denken zet!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Brevier
ISBN 9789492433176
Aantal blz: 143
Prijs: € 14,50