Nederlandse romans

Warmels, Helga – Goede dagen

Inhoud:

Wat blijft er over van een huwelijk als dat alleen nog bij elkaar wordt gehouden door de nietjes uit het trouwboekje?

Arthur Meijerink laat zich overhalen nog één keer met zijn dementerende echtgenote Dieneke op vakantie te gaan. Wat een ontspannen week in een prachtige omgeving had moeten worden, draait uit op een groot drama, waarvan zij beiden voorgoed veranderd terugkeren.

Waardering:

Arthur Meijerink gaat met zijn demente vrouw Dieneke op vakantie. Geen gewone vakantie maar naar een zorghotel waar Arthur een deel van de zorg voor Dieneke uit handen kan geven om zo zelf ook wat rust te krijgen.
Tijdens deze vakantie gebeuren er dingen die Arthur terug doen blikken in zijn leven. De beginnende liefde tussen Dieneke en hem, de fouten die hij maakte en onverwerkt verdriet. Vooral dat laatste speelt een belangrijke rol in het verhaal.
Arthur is totaal zichzelf niet deze week. Hij zit dingen die er niet zijn en gedraagt zich buitensporig tegenover een stagiaire.
Naarmate het verhaal vordert wordt er naar een climax toegewerkt. Het is precies zo als er op de achterkant van het boek vermeld staat: “Een verhaal dat je meesleurt en in verwarring achterlaat”. Het gevoel daarnaast overblijft als je het boek dichtslaat, is respect voor de partners van dementerende mensen. Het is bijna niet voor te stellen hoe het is, maar dit boek geeft je daar wel een beeld bij.
Een prachtig debuut van Helga Warmels over een een teer onderwerp wat de lezer aan het denken zet.

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaïek
ISBN: 9789023994985
Aantal pagina’s: 236
Prijs: € 18.90