Bijbelse romans

Afshar, Tessa – Land van stilte

Inhoud:

 
Met de Bijbels-historische roman ‘Land van stilte’ geeft Tessa Afshar een stem aan de vrouw uit Marcus 5 die Jezus’ kleed aanraakte. ‘Wie heeft Mij aangeraakt?’ 
 
Elianna wordt verpletterd door schuldgevoel over de dood van haar broertje, die overleed terwijl zij op hem paste. Ze werkt hard voor haar vader en haar mooie tapijtpatronen brengen zijn zaak veel goeds, maar de vergeving waar ze zo naar verlangt, krijgt ze niet. Ze ontzegt zichzelf alle geluk en als ze ziek wordt, ervaart ze dat als een terechte straf. Geen dokter kan haar beter maken. Twaalf lange, eenzame jaren gaan voorbij. 
 
Totdat ze de geruchten hoort over een man die al door een kleine aanraking kan genezen. Heeft ze de moed? Kan Hij haar bevrijden van haar schuld?
 

Waardering:

 
Als Elianna op haar broertje Jozef moet passen wordt hij gestoken door een bij. Hij overlijdt bijna meteen door een allergische reactie. Elianna voelt zich erg schuldig. Haar vader versterkt dit gevoel alleen maar door haar niet meer aan te kijken en niet meer van haar te houden. Elianna gaat haard aan het werk in hun zaak waar ze stoffen maken en kleuren. Haar verloofde Ethan en zijn vader zeker helpen af en toe met de verkoop. Haar vader doet weinig meer dan treuren en drinken. 
 
De verloving met Ethan duurt al even omdat Ethan wil wachten tot ze 17 is. Maar elke keer als hij wil trouwen stelt Elianna dat uit. Dat stukje is een beetje langdradig en hetzelfde. 
 
Uiteindelijk krijgt Elianna een vervelende ziekte waardoor ze onrein is. Hierdoor wordt ze een paria. Alleen haar zus blijft haar bezoeken. 
Ze geeft veel geld uit aan artsen, maar niemand kan haar genezen. Dan hoort ze over Jezus. Ze zet haar scepsis en gaat naar Hem toe. Dan wordt het verhaal uit de bijbel verteld, waar ze de zoom van Zijn kleding aanraakt. 
 
Een knappe uitwerking van het bekende bijbelverhaal. De tijd wordt goed getekend. Achterin staat een goed nawoord waarin de schrijfster ook zegt dat men de bijbel moet lezen als men de verhalen wil leren kennen. De roman is slechts fictie. 
 

Gegevens

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725644
Aantal blz: 384
Prijs:  19,99
 

Extra: