Historische romans

Alexander, Tamera – Een blijvende indruk

Inhoud:

Claire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat erop dat ze als kopiïst zal werken. Als vervalser. Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar wanneer hij later weigert om haar te hulp te komen, vreest ze dat ze hem verkeerd heeft ingeschat.

Wanneer Claire contacten krijgt in de betere kringen van Nashville, gelooft ze dat haar droom om een blijvende indruk te maken werkelijkheid kan worden – maar natuurlijk alleen wanneer haar verleden verborgen blijft.

Waardering van Marijke:

Net wanneer Claire besluit geen vervalsingen meer te willen maken, wordt ze gedwongen haar woonplaats te verlaten en naar Nashville te vertrekken. Door omstandigheden hoort dat er op het landgoed Belmont misschien werk voor haar is. De eisen zijn hoog, maar Claire krijgt een proeftijd. 
Op Belmonte is ook Sutton Monroe. Hoewel Sutton eerst wat twijfels over Claires bedoelingen heeft, sluiten de twee toch vriendschap. Als hun vriendschap zich verdiept en er ook nog eens een oude bekende van Claire opduikt, weet Claire dat ze Sutton over haar verleden moet vertellen.

Een fijne historische roman, zoals we van Tamera Alexander gewend zijn. Een echte historische liefdesroman. Daarnaast is het leuk om te lezen over de kunst, waarvan er zoveel te vinden is op Belmont.
Liefhebbers kunnen zich verheugen; Een blijvende indruk is het eerste deel van een trilogie over landgoed Belmont! 

Waardering van Jolanda:

Dit is weer een heerlijke historische roman met de nodige romantiek en spanning.
Alles is goed beschreven! Er is duidelijk veel studie van Belmont en het leven in die tijd gemaakt. In het verhaal zie je duidelijk de grote invloed Frankrijk in die tijd.
Het tot geloof komen van Claire is wat summier beschreven, alhoewel het wel leidt tot opbiechten van zonden.
Tamera Alexander laat is dit boek ziet dat problemen en verdriet ook bij het leven horen  maar je wel sterker maken.

Gegevens:

Uitgeverij: van Wijnen
ISBN:  9789051944433
Aantal pagina’s: 480
Prijs: € 19.95