Historische romans

Jagears, Melissa – Vol vertrouwen

Inhoud:

 
Lydia King weet wat armoede is en daarom sluit ze zich aan bij het moreel genootschap van Teaville, in de hoop de minder bedeelden van de stad te kunnen helpen. Maar vanwege de steeds oplopende schulden van haar vader en de snel verslechterende gezondheid van haar moeder vraagt ze zich af hoelang het zal duren voordat ze zelf in het armenhuis terecht zal komen. 
 
Haar beste kans op een financieel zekere toekomst is een huwelijk met de politicus die haar het hof maakt, en het kan beslist geen kwaad dat zijn moeder de voorzitster is van het moreel genootschap. Lydia’s eerste taak als lid van het genootschap – een schenking loskrijgen van Nicholas Lowe, de rijkste man van de stad – lijkt gemakkelijk… totdat hij ronduit weigert.
 
Hoewel hij de schijn tegen heeft, wil Nicholas graag andere mensen helpen. Maar dan wel op zijn eigen manier en in het geheim. Als Lydia vasthoudend blijkt te zijn, komen ze tot een overeenkomst, maar Nicholas heeft daarbij wel een paar ‘verrassingen’ voor Lydia in petto. Geen van beiden voorziet de pijnlijke complicaties die uit hun samenwerking zullen voortkomen. En wanneer er allerlei stadsgeheimen aan het licht komen, moet blijken of dit onwaarschijnlijke stel hun verschillen in achtergrond en overtuigingen weet te overbruggen. 
 
Gaan ze vol vertrouwen hun toekomst tegemoet?
 

Waardering:

 
Lydia bezoekt het moreel genootschap van Teaville trouw. Haar eigen vader heeft vaak schulden doordat hij zijn geld vergokt. Ze weet daarom hoe moeilijk het is om in armoede te leven. Haar moeder is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Haar ouders willen daarom graag dat ze een goed huwelijk aangaat met Sebastian. Zijn familie is rijk en invloedrijk in het stadje. En zijn moeder is de voorzitster van het genootschap. Eigenlijk vindt haar aanstaande schoonmoeder Lydia te min voor haar zoon. Ze bedeelt Lydia dan ook met de taak om een gift van Nicholas Lowe te krijgen voor naaimachines om dekens voor de armen te naaien. 
 
Lydia gaat vol goede moed naar Lowe, maar dat valt haar vies tegen. Hij weigert elke keer als ze hem aanspreekt. Uiteindelijk sluiten ze een overeenkomst: hij zal incognito drie van haar wensen om arme mensen te helpen inwilligen, maar zij moet mee. Lydia weet niet waar ze aan begint.
Ze weet ook niet dat Nicholas al lang arme vrouwen in een moeilijke positie helpt. Gaandeweg gaan ze elkaar beter begrijpen. 
Maar als ze wat voor elkaar lijken te gaan voelen, komt Sebastian daar tussen. Er dreigt een groot gevaar voor Lydia en de mensen om haar heen. Hoe komt ze daar uit?
 
Een vlot geschreven roman met mooie en hilarische momenten. De christelijke boodschap komt in woorden en daden naar voren. Achterin is een vragenlijst opgenomen voor gespreksgroepjes.
Een heerlijke christelijke historische roman!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234186
Aantal blz: 416
Prijs: € 21,50