Historische romans

Alexander, Tamera – Het hart als inzet

Inhoud:

Sylas Rutledge, de nieuwe eigenaar van de Northeast Line Railroad, investeert alles wat hij heeft in deze onderneming. Deels omwille van de uitdaging, maar vooral om de naam van zijn vader te zuiveren. Maar Sy heeft iemand nodig die hem helpt zijn weg te vinden in de gemeenschap van Nashville. Wanneer hij Alexandra Jamison ontmoet, besluit hij meteen dat hij zijn gids heeft gevonden. Alleen, hij ontdekt al snel dat het treinongeval waarvan zijn vader de schuld kreeg, de dood heeft veroorzaakt van Alexandra’s verloofde, waardoor haar hart is gebroken.
Alexandra wijst een door haar vader gearrangeerd huwelijk af en volgt in plaats daarvan haar passie voor lesgeven aan de Fisk University, de eerste universiteit voor voormalige slaven in de VS. Maar haar familie en de betere kringen in Nashville keuren dit gedrag af, en al snel merkt ze dat ze door beide met de nek wordt aangekeken.
Door connecties met de familie Harding worden Alexandra en Sylas onverwachte bondgenoten. En ondanks haar eerste indruk, merkt Alexandra geleidelijk dat ze meer voor hem gaat voelen. Maar dat mag toch niet, wanneer haar hart niet vrij is?

Waardering:

Tegen de wil van haar vader in neemt Alexandra Jamison een baan aan als lerares op een universiteit voor voormalige slaven. Met als gevolg dat ze het huis uit wordt gezet. Toch weet ze zeker dat ze dit doen moet omdat ze deze droom niet alleen had.. Een jaar eerder was Alexandra samen met haar verloofde betrokken bij een vreselijk treinongeluk dat haar verloofde niet overleefde.
Sylas Rutledge investeert in een nieuwe spoorlijn maar zoekt hier nog financiële steun voor. Tegelijkertijd wil hij er alles aan doen om de naam van zijn stiefvader te zuiveren. Zijn stiefvader wordt verantwoordelijk gehouden voor het vreselijke ongeluk, maar Sylas weet zeker dat iets anders de oorzaak geweest moet zijn.
Sylas en Alexandra ontmoeten elkaar al snel maar als Alexandra hoort wat Sylas wil doen, wil ze niks meer met hem te maken hebben. Maar hun wegen blijven zich kruisen en langzaam maar zeker gaan de twee elkaar steeds meer waarderen. Ze bewijzen elkaar diensten; Alexandra maakt Sylas wegwijs in de hogere kringen en Sylas geeft op zijn beurt Alexandra hier geld voor, iets wat ze hard nodig heeft. Het verhaalt kabbelt wat voort als Sylas onderzoek doet naar het ongeluk en Alexandra meehelpt geld in te zamelen voor het behoud van de school.

Een fijn boek om te lezen. Interessant zijn ook de historische feiten die in het verhaal zijn verweven, met name over de Fisk University, de school waar Alexandra zich voor inzet.

Een lekker dik boek waar liefhebbers zich uren mee kunnen vermaken!

Gegevens:

Uitgeverij: van Wijnen
ISBN: 9789051944693
Aantal pagina’s: 364
Prijs: € 19.99