McGee, Stephenia H. – De wereld tussen jou en mij
Historische romans

McGee, Stephenia H. – De wereld tussen jou en mij

Inhoud:

Als paardentrainster probeert ze na haar vaders overlijden Emberwild, de paardenranch van de familie, draaiende te houden. Dat is op zichzelf al moeilijk genoeg als haar oom zonder haar toestemming een vreemdeling in huurt om paarden te trainen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, begint deze Silas Cavellero ook nog vragen te stellen over een ongeluk van vijftien jaar geleden. Nora vermoedt dat Silas op de ranch is gekomen voor meer dan alleen het trainen van paarden.
Maar Nora is de laatste woorden van haar vader niet vergeten: Emberwild is gebouwd op een leugen.

Waardering:

Nora Fenton voert een eindeloze strijd met haar ouders; zij wil het liefst bij de paarden zijn, haar ouders willen daar niets van weten.
Al aan het begin van het boek blaast Nora’s vader zijn laatste adem uit, net nadat hij Nora opbiecht dat Emberwild op een onrechtmatige manier groot geworden is.
Na haar vaders dood valt Nora van de ene teleurstelling in de andere. Door haar sombere moeder wordt ze niet gesteund, oom Amos neemt de touwtjes in handen en verbied haar met de paarden te werken en daarbovenop blijkt dat haar vader Emberwild nagelaten heeft aan oom Amos en deze van plan is haar uit te huwelijken.
Het enige lichtpuntje is Silas, de nieuwe trainer voor haar lievelingshengst Arrow. De eerste man in haar leven die Nora serieus neemt, door wie ze zich gewaardeerd voelt.
Ondanks het verbod komt Silas Nora steeds weer in de stallen tegen. Met wederzijds respect en waardering trainen ze Arrow.
Maar Silas is niet zomaar naar Missisippi gekomen. Na het overlijden van zijn moeder wil hij antwoorden op zijn vragen over de dood van zijn vader, jaren geleden. Silas twijfelt eraan of zijn dood wel een ongeluk was, zoals gezegd.
Zijn vragen worden niet door iedereen op prijs gesteld. Het lijkt er zelfs op dat er iemand is die hem liever kwijt dan rijk is…

Deze nieuwe auteur stelt niet teleur! Beide hoofdpersonen sluit je meteen in je hart. De geschiedenis van Emberwild wordt blootgelegd op een prachtige wijze.
Een meeslepende schrijfstijl en een verhaal wat boeit van begin tot einde. Een verhaal vol onverwachte wendingen, oplopende spanningen en natuurlijk ontbreekt de romantiek niet.
Laten we hopen dat er meer boeken (want die zijn er!) vertaald worden!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN:9789029734103
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 24,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: maart 2023