Eigentijdse romans

Austin, Lynn – Dochters van de kust

Inhoud:

 
Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.
Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit.

Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.

 

Waardering:

 
In dit boek lees je eerst over hoofdpersoon Geesje, die het samen met haar ouders zwaar heeft als Afgescheidenen. In dit tijd is de kerk nog een staatskerk in Nederland is een andere kerk verboden. De Afgescheidenen worden beboet en door burgers bedreigd. Ook de drukkerij van Geesjes vader wordt aangevallen. Uiteindelijk besluiten de Afgescheiden onder leiding van dominee van Raalte naar Amerika te gaan om daar een eigen stad te stichten.
Als de stad Holland 50 jaar bestaat, vraagt het bestuur aan de oudsten onder hen om hun herinneringen op te schijven. Geesje gaat daarmee aan de slag. Haar verslag is eerlijk en indrukwekkend. Vol teleurstelling en verdriet en vol strijd in haar geloof.
Tegelijk komt Anna samen met haar moeder naar een resort in de buurt van Holland. Haar verloofde heeft de relatie verbroken, nadat zij naar een kerk bleef gaan en hij dat niet wilde. 
Bij het resort ontmoet ze de buurjongen van Geesje, Derk. Hij studeert voor dominee en helpt haar met het begrijpen van de bijbel. 
Het einde van het boek is wonderlijk en reëel.
Geesje en Anne worden heel goed beschreven en zo ook hun geloof. De deels Nederlandse geschiedenis van de Afgescheidenen is ook goed beschreven. 
Dit dikke boek is uitgevoerd met een harde kaft met papieren omslag. 
Het is een prachtig en boeiend boek!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725682
Aantal blz: 432
Prijs: € 23,99
 

Extra: