Historische romans

Witemeyer, Karen – Voor geen goud

Inhoud:

 
Zonder mannen kun je het prima af – dat is wat haar tantes met hun opvattingen over vrouwenrechten haar al van jongs af aan hebben voorgehouden. Het is ook de reden waarom Emma Chandler Harper’s Station heeft opgericht, een vrouwenkolonie die een veilig heenkomen en een nieuwe start biedt aan vrouwen in nood. 
Maar wanneer een gevaarlijke, geheimzinnige aanvaller blijft proberen de vrouwen te verjagen, kan Emma er niet langer omheen: ze heeft misschien toch een man nodig. Een die kan vechten. En er is maar één man die ze genoeg vertrouwt en om hulp durft te vragen.
 
Malachi Shaw heeft eindelijk de erkenning ontvangen waar hij altijd naar verlangd heeft, nu hij als explosievenexpert bij de spoorwegen werkt. Maar wanneer hij Emma’s telegram krijgt, keert hij onmiddellijk terug naar Texas om het meisje dat hem ooit het leven redde, een wederdienst te bewijzen. Alleen is ze geen meisje meer. Ze is een vrouw met een sterke wil en een glimlach die een man doet dromen van een toekomst die hij niet verdient.
 
Wanneer de dreiging toeneemt, moeten Emma, Malachi en de vrouwen van Harper’s Station alles op alles zetten om hun stadje te beschermen. Voor geen goud laten ze zich hun toekomst afnemen
 

Waardering:

 
In deze boeiende roman van Witemeyer ontmoeten we de koppige en vastberaden Emma, die een vrouwenkolonie leidt. Met het geld van haar vader heeft ze een verlaten stadje gekocht. Daar biedt ze een onderkomen voor vrouwen die dat nodig hebben. Met elkaar verdienen ze hun geld. Emma is bankierster. Ze heeft veel vooroordelen moeten negeren en overwinnen om dat te kunnen worden.
 
Malachi komt voor het eerst in aanraking met Emma als hij schuilt in de schuur van haar tantes. Ze vindt hem en neemt hem mee naar binnen. Als Malachi jaren later zijn eigen weg gaat houden ze contact.
 
Opeens komen er bedreigingen in de kolonie. Iedereen wordt geboden weg te gaan. En het blijft niet bij bedreigingen. Emma stuurt een telegram naar Malachi om hulp. 
Hij komt meteen en strijd samen met de vrouwen. Maar wie is de dader en heeft hij/zij hulp van binnen uit?
 
Ondertussen laaien de oude gevoelens van liefde tussen Emma en Malachi weer op. Maar hoe kan een man in een vrouwenkolonie wonen en hoe een vrouw in een spoorwegkamp? 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234193
Aantal blz: 397
Prijs: € 20,00