De tuin van Teun
Eigentijdse romans,  Nederlandse romans,  Streek- en familieromans

Beemsterboer, Afra – De tuin van Teun

Inhoud:

De drie zussen Diede, Willemijn en Luus leiden ieder hun eigen leven en maken afzonderlijk van elkaar heftige gebeurtenissen mee. Na Lida’s overlijden besluiten ze samen te komen om de bed and breakfast van Lida en Teun naar een hoger niveau te tillen. Teun heeft Lida altijd actief geholpen met de B&B en is daarnaast vaak te vinden in zijn moestuin. Op de dag van de nieuwe opening vinden de zussen Teun dood in bed. Om hem en Lida te eren willen ze er alles aan doen om de B&B en Teuns moestuin tot een succes te maken. Dit gaat echter niet zo gemakkelijk: hun vader komt te overlijden, er gaat een roddel over hen het dorp rond, en dan staan ook nog eens hun persoonlijke levens op de kop. Zal het ze toch lukken?

Waardering:

De wereld van de drie zussen Diede, Willemijn en Suus wordt in dit boek op zijn kop gezet. Eerste de schok dat Diedes man haar gaat verlaten, dan de door van Teun en alles wat daarbij komt kijken en dan nog meer onheil. Ze worden allemaal gedwongen om naar zichzelf en hun handelen te kijken. Hoe doen ze en waarom? En is dat wel goed?
Eerst is Diede aan de beurt als haar man opeens zegt dat hij wil scheiden. Ontzet trekt ze bij haar goede vriend Teun in, waar ze met haar zussen een B&B en moestuin onderhoudt. Een paar dagen later sterft Teun en staat het bedrijf op losse poten.
Zus Willemijn is de kok en zorgt ook voor veel High Tea’s en feestjes. Zij is geen denker maar een doener. Ze is kortaf maar zorgt wel vaak voor wat lekkers. Over haar lezen we minder en vooral pas aan het einde van het boek.
Over Luus wordt veel meer geschreven. Ook zij is gevormd door de situatie thuis. Zij wordt door Evita op een paar dingen gewezen die ze zelf kan veranderen als ze dat wil.

Een boek waar je niet teveel over na hoeft te denken. Er wordt vooral veel over de gevolgen van de thuissituatie gesproken en het daaruit voorkomende gedrag. Daardoor is er niet zoveel actie.

Gegevens:

Uitgeverij Z&K
ISBN 9789020552577
Aantal blz 224
Prijs: € 18,50
Prijs e-book: € 7,99

Extra:

Lees het leesfragment