Eigentijdse romans

Wade, Becky – Het hart op het spel

Inhoud:

 
Zij duikt het liefst met haar neus in het verleden.
Hij is een man van het hier en nu.
Durven ze hun hart op het spel te zetten?
 
Genealoog Nora Bradford brengt haar dagen het liefst door in het historisch dorp dat ze bezit, terwijl ze zich begraaft in het verleden, haar werk en boeken. Nadat er drie jaar terug abrupt een einde kwam aan haar relatie besloot ze dat dat vele malen veiliger is dan alles wat met romantiek te maken heeft.
 
Anders dan Nora is voormalig SEAL-marinier John Lawson een moderne man; doorgaans voor de volle honderd procent gericht op het hier en nu. Maar als John, die als kind is geadopteerd, te horen krijgt dat hij een erfelijke aandoening heeft, wordt hij gedwongen om in de geheimen van zijn voorouders en voorgeslacht te duiken.
 
John roept Nora’s hulp in om de identiteit van zijn biologische moeder te achterhalen en samen stellen ze alles in het werk om haar te vinden. Het duurt niet lang of er bloeit iets tussen hen op en ondanks hun tegenovergestelde karakters, voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Maar John heeft al een vriendin en Nora is er nog niet uit of ze haar boekhelden wil opgeven voor een echte relatie. Is de aantrekkingskracht tussenbeide sterk genoeg om alle tegenstellingen te overwinnen?
 
Hart op het spel is het eerste deel van de romantische serie De zusjes Bradford die de liefdesverhalen van drie zussen in een klein, gezellig plaatsje in Pacific Northwest volgt. Eerder verscheen de novelle Liefde op een briefje.
 

Waardering:

 
Het boek begint wat zoetig. De nuchtere Nora valt in zwijm voor de ex-SEAL-marinier John Lawson als ze bij een training van hem vrijwilliger is. 
Realistischer wordt het als ze met John op zoek gaat naar mijn biologische ouders. Ze merkt al snel dat John een relatie heeft met Allie. Toch lijken zij en John steeds meer naar elkaar toe te groeien. Ze zullen afstand van elkaar moeten nemen om niet oneerlijk te zijn tegen Johns vriendin.
 
Maar er zijn meer complicaties voor een relatie tussen hen. Johns ziekte, die hem zeker zal bepreken in de toekomst. Maar ook Nora’s vriend, de acteur uit een populaire Britse kostuumdramaserie gooit roet in het eten. 
 
Nora moet leren dat ze de dingen niet zelf op kan lossen, maar dat ze op God moet vertrouwen. Een moeilijke les!
John moet accepteren dat zijn eigenwaarde niet komt uit wie hij is, maar dat hij geliefd is door God en de mensen om hem heen.
 
Het boek is vooral vanaf de tweede helft mooi. Het heeft een goede christelijke boodschap en leest lekker weg.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij De Parel
ISBN 9789492408150
Aantal blz: 418
Prijs: € 21,50
 

Extra: