Eigentijdse romans

Kaufmann, Christmas Carol – Licht uit de hemel

Inhoud:

Altijd kritiek. Dat is wat Joseph kan verwachten van zijn vader. En slaag. Als hij nog heel jong is, wordt hij al ingezet voor het werk op de boerderij. Er is veel dat Joseph blijvend zou kunnen beschadigen, maar te midden van alle narigheid is zijn moeder een lichtend voorbeeld van geloof en liefde. De ellende brengt Joseph op de knieën. Worstelend met God komt hij tot overgave. De moeilijkheden verminderen niet. Als Joseph wil trouwen, wordt hij door zijn vader het huis uitgezet. Toch werken al die dingen juist mee om zijn karakter te vormen en mag hij aan velen het Evangelie verkondigen.

 

Waardering:

Joseph is niet geliefd door zijn vader. Zowel lichamelijk als geestelijk heeft hij het hierdoor erg zwaar. Zijn moeder is daarentegen een bijzonder zachtaardige vrouw, waar hij veel liefde van krijgt.
Zijn moeder vertelt hem al vroeg over God en in zijn ongeluk vlucht Joseph naar Hem.
Als Joseph ouder wordt, wordt het er niet makkelijker op. Zowel Joseph, zijn moeder en de rest van het gezin hebben het zwaar met hun man en vader.
Wanneer Joseph een meisje ontmoet en met haar wil trouwen, wordt hij door zijn vader uit huis gezet.
Joseph krijgt een ernstig ongeval en even lijkt het of zijn vader milder wordt. Helaas is dit van korte duur.
Joseph besluit toch verder te gaan met zijn plannen en trouwt met Delores.
Al lange tijd heeft hij het gevoel geroepen te zijn het evangelie te verkondingen. Wanneer Joseph ervaren mag dat de Heere hem zo nabij is, is hij de gelukkigste alle mensen. 
Een aangrijpend verhaa!. Hartverscheurend hoe Joseph als kleine jongen werd behandeld. Schrijnend om te lezen hoe zijn vader buitenshuis een vroom jasje aantrok.
De vertaler van het boek heeft een voorwoord geschreven, waarin staat dat het een waargebeurd verhaal is. De schrijfster heeft het verhaal persoonlijk van hem gehoord. Dat maakt het alleen maar aangrijpender.

 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN:  9789033632990
Aantal pagina’s: 300
Prijs: € 17.95