Nederlandse romans

Wander, Nelleke – Wat niet verloren is

Inhoud:

Joske is verpleegkundige op een nierdialyse-afdeling. Daar ontstaat vriendschap met Rosalie, een jonge vrouw die lijdt aan ernstig nierfalen. Buiten haar werk zingt Joske bij een kerkkoor en ontmoet daar Marco. Ze valt voor zijn sympathieke persoonlijkheid, maar als ze een relatie krijgen, twijfelt Joske of hij wel de ware voor haar is. Voordat ze daarachter kan komen, doet Marco haar een bekentenis die alles in een ander licht zet. Wanneer kort daarna Rosalie onverwacht overlijdt, is dat voor Joske te veel. Ze heeft rust nodig. Die vindt ze aan de kust van Engeland, waar ze een tijdje het gezin van vrienden opvangt. Eenmaal weer terug in Nederland ontmoet ze Hidde, de man van Rosalie. Door wat hij haar vertelt, ontdekt Joske dat Gods wegen veel hoger zijn dan haar gedachten!

Waardering:

Na een korte, pijnlijke, relatie en het overlijden van Rosalie, een patiënt waarmee ze  een fijne vriendschap opgebouwd had, besluit Joske voor een paar maanden naar Engeland te vertrekken.
Om vrienden te helpen maar zeker ook om tot zichzelf te komen. Deze maanden afstand van het dagelijks leven doen haar goed.
Terug in Nederland boekt Joske een paar weken vakantie met haar beste vriendin Naomi. Het eiland waar Rosalie en haar man Hidde ook veel kwamen. En Hidde nog, zo blijkt als Joske hem in de kerk tegenkomt. Iets wat vragen oproept.. want hoewel ze weet dat Hidde kerkelijk is opgevoed, weet ze ook dat hij alles wat ermee te maken had vaarwel had gezegd.
Als ze elkaar kort daarna weer tegenkomen is er dan ook genoeg te praten. Er volgt een weg die Joske nooit had kunnen voorzien. Een weg vol verwondering en geluk.
Een verhaal dat laat zien dat Gods wegen zoveel hoger zijn dan gedachten van mensen. Karakters blijven wat aan de oppervlakte, maar door de eenvoudige schrijfstijl leest het boek makkelijk weg.
Ook een aanrader van young-adult lezers!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789402908985
Aantal pagina’s: 246
Prijs: € 13,95
Prijs e-book: € 10,49
Uitgave: oktober 2023