Postma Kees De hemel op aarde conferentie
Eigentijdse romans,  Nederlandse romans

Postma, Kees – De hemel op aarde conferentie

Inhoud:

‘De Hemel op Aarde conferentie’ van Kees Postma is het fictionele dagboek van dominee David Keizer, die een uitnodiging ontvangt om op de jaarlijkse Hemel op Aarde conferentie te spreken. Open en eerlijk schrijft hij over hilarische situaties waarin hij terechtkomt. Het lachen vergaat hem echter wanneer de kleine Salomé ernstig ziek wordt en een mysterieuze bezoeker meer vragen oplevert dan antwoorden.

In dit wonderlijke dagboek wordt duidelijk dat de hemel de aarde raakt, maar niet altijd zoals wij dat graag zouden willen. Een wonderlijk, met humor geschreven dagboek over genezing, gebrokenheid en geestelijke groei vanuit de puinhopen van het dagelijkse bestaan.

Waardering:

In dit als dagboek geschreven boek doet predikant David Keizer verslag van de dagen vanaf dat hij gevraagd is om te spreken op een grote conferentie tot en met de conferentie. Als nederige predikant in de noordelijke provincies is hij geen veelgevraagd spreker, dus dit is een hele eer voor hem. En op humoristische, soms zelfs sarcastische wijze gaat hij om hiermee om. Zijn vrouw houdt hem met beide benen op de grond.

Naast de hilarische situaties waarin de predikant verzeild raakt, krijgt hij ook te maken met verdriet. De kleine Salome krijgt kanker en het gaat steeds slechter.

Zijn vrouw en collega Marcel halen hem over om over lijden te spreken op de “hemel op aarde conferentie”. Dat thema gaat door de ziekte van Salome nog meer leven bij hem.

Een geweldig boeiend boek met veel humor, maar ook met diepgang en verdrietige momenten. Een genot om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789043539579
Aantal blz 140
Prijs: € 16,99
Prijs e-book: € 8,99
Prijs luisterboek: € 11,99
Uitgave september 2023

Extra:

Lees het leesfragment