Historische romans

Benton, Lori – Het land van mijn vader

Inhoud:

De veelgeprezen historische roman Het land van mijn vader van Lori Benton speelt zich af op de grens tussen twee werelden: die van de Amerikaanse kolonisten in de achttiende eeuw en de inheemse bewoners van het land.

De kolonisatiegrens van New York, 1784. Als 14-jarig meisje is Willa Oberchain ontvoerd door indianen. Ze groeit op tot een knappe, jonge vrouw in de stam van de wolf. Maar als haar man en kinderen door het noodlot om het leven komen, besluit ze terug te keren naar het land van haar ouders. Aangekomen bij haar ouderlijk huis zijn haar vader en moeder in geen velden of wegen te bekennen. Niemand in het dorp weet waar ze zijn en ze worden dood gewaand. Is er nog een toekomst voor Willa?

Waardering:

Willa is op 14-jarige leeftijd ontvoerd door indianen. Het boek begint twaalf jaar later als ze terug keert naar het huis van haar ouders.
Het is een roerige tijd geweest met de oorlog tussen Engelsen, Amerikanen en indianen.
Als Willa het land van haar vader bereikt, ziet ze een gewonde man liggen. Ze maakt een brancard en trekt hem naar het huis. Het huis is leeg en niemand weet waar haar ouders zijn.
Al snel komt Richard Warring naar haar toe. Hij is van plan het land van haar ouders te kopen als het geveild wordt. Hij maakt haar bang.
Dan komt haar “indianenbroer” Joseph langs met twee half-indiaanse kinderen. Willa wil niet herinnerd worden aan haar eigen gezin en neemt ze met tegenwil in haar huis.
Maar het is gevaarlijk dat Joseph bij haar rond hangt. Willa wordt bedreigd.
Een boeiend boek met spanning en romantiek. De tijd net na de oorlog tegen de Britten is goed beschreven en ook de positie van de indianen.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723459
Aantal blz: 416
Prijs: € 19,99