Romans

Wiseman, Beth – Een aanzoek in Lancaster County

Dochters van de belofte – deel 5

Inhoud:

Miriam heeft heimelijk bij zichzelf gezworen Saul te volgen. Haar toekomst kan haar op dat moment niet schelen. Ze heeft er echter nooit rekening mee gehouden dat die toekomst haar wel eens buiten de Amish-gemeenschap zou kunnen brengen…

Miriam Raber zou elke vrijgezel uit Lancaster County kunnen kiezen. Ze heeft echter alleen maar oog voor Saul Fisher. Jaren geleden al heeft hij haar hart veroverd en haar gedachten zijn altijd bij hem. Zelfs als de geruchten gaan dat Saul de Amish-gemeenschap zal gaan verlaten om zijn droom te volgen, blijft Miriam bij haar standpunt: zij zal hem terzijde staan, waar hij ook gaat of staat.

Saul Fisher heeft al heel veel moeten meemaken in zijn jonge leven. Hij zorgt voor zijn twee jongere broertjes en vader die zijn verdriet tracht te verwerken met zijn zelfgemaakte wijn. Saul weet het verborgen te houden voor de gemeenschap dat zijn vader alcoholist is. Maar als hij Lancaster zal verlaten, zal de last van de zorg op de schouders van zijn jongere broers komen te liggen. Hoe moet hij dit nu handelen met zijn droom waarvoor hij alles over heeft?

Als Miriam en Saul overwegen de gemeenschap te verlaten, laat God aan Miriam zien wat het betekent om een dochter van de belofte te zijn en wat het betekent om een gezin te starten.

Waardering:

Miriam Raber weet het zeker: Saul Fisher is de man met wie ze oud wil worden. Al raden haar vriendinnen het af en is haar moeder zelfs ronduit tegen.
Stiekeme afspraakjes is het gevolg van haar moeders tegenwerking. Shelby, het meisje wat bij Miriam logeert, krijgt hiervan de schuld.
De geruchten gaan dat Saul de gemeenschap wil verlaten. En dat klopt; Saul heeft de grote wens om kok te worden en heeft zelfs een baan aangeboden gekregen.
Miriam besluit met hem mee te gaan de gemeenschap uit.  Miriams moeder komt erachter dat het gezin waar Saul in opgroeit in problemen verkeerd. En ondanks dat ze tegen een relatie tussen Saul en haar dochter is, doet ze wat ze kan om hen te helpen.
In de loop van het verhaal begon ik Rebecca, Miriams moeder, steeds minder aardig te vinden. Zeker ook om haar gedrag tegen Shelby. Verrassend dat ze dan deze actie op touw zet!
Shelby is een paar maanden bij Miriam en haar familie om problemen thuis. Hoewel ze erg moet wennen aan de gewoonten, voelt ze zich er thuis en ervaart ze de rust en vrede die ze nooit gekend heeft.
Ook dit heeft een verrassende uitwerking.
Het vijfde deel van serie ‘Dochters  van de belofte’ is heel goed zelfstandig te lezen. Hoofdpersonen uit vorige delen komen niet of nauwelijks voor in dit boek.
Eerder veschenen: Terug naar huis, Een zuiver geschenk, Vertwijfelde harten, Wonder in Paradise.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512063
Aantal pagina’s: 242
Prijs: € 18.95