Streek- en familieromans

Berg, Greetje van den – Een nieuwe naam

Inhoud:

Célina probeert na de geboorte van haar zoontje Kaj, als alleenstaande moeder de draad weer op te pakken. Net als ze haar draai begint te vinden, duikt Kajs vader op, zeer tegen de zin van Célina’s ouders. Daarnaast heeft Ruud zijn droom van een eigen bakkerij moeten opgeven en herstelt Gemma langzaam van de ziekte van Lyme. Nu de oude linde waarnaar hun huis is genoemd is gestorven, lijkt alles te zijn veranderd. Samen zullen ze de schoonheid moeten ontdekken in nieuwe dingen.

Waardering:

Ruud en Gemma staan aan het hoofd van hun grote gezin met 10 kinderen. Heel realistisch verloop niet alles zoals ze hadden gehoopt. Hun oudste dochter Célina woont als alleenstaande moeder bij hen thuis. Hun zoon Sem zit in de problemen door omgang met verkeerde vrienden.
Gemma is herstellende van de ziekte van Lyme. Ze kampt met het onbegrip waar ze mee te maken heeft, met name van haar schoonouders.
Ook Ruud zit niet lekker in zijn vel. Zijn droom, een eigen bakkerij, heeft hij moeten opgeven. Bij zijn huidige baan voelt hij niet de voldoening die hij nodig heeft.
Nadat Ruud door griep geveld wordt en er een verdrietige gebeurtenis plaatsvindt in de familie, beseffen beide hoe ze elkaar nodig hebben in de zorg om en voor hun kinderen.
Het reilen en zeilen van dit grote gezin is fijn om te lezen. Ondanks dat de meeste gebeurtenissen wel aan de oppervlakte blijven (wat overigens past in dit genre), is het boeien geschreven. Er zijn strubbelingen maar het verhaal laat duidelijk zien dat de liefde overwint. Echt ‘af’ voelt het verhaal niet, wie weet volgt er nog een derde deel.
Het boek is prima los te lezen vervolg op ‘Onder de Linde’.

Gegevens:

Uitgeverij: 9789020540536
ISBN: Zomer en Keuning
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99