Historische romans

Bergren, Lisa T. – Ketura

Inhoud:

In het Engeland van 1772 erven lady Ketura Banning Tomlinson en haar zussen plotseling de landgoederen van hun vader en rest hun maar één optie: de reis naar West-Indië ondernemen om te redden wat er van die erfenis over is.
Hoewel dit tegen alle gebruiken indruist, zijn ze vast van plan om dit als zelfstandige vrouwen te doen. Maar zodra ze in het Caribisch gebied aankomen, zijn gebruiken het minste waarover ze zich zorgen moeten maken. Op het beruchte eiland Nevis ontdekken de zussen dat er niet veel over is van de ooit zo legendarische wereld van de suikerbarons – en dat is nog maar het begin van wat ze in deze harde en onbekende omgeving zullen ervaren.
Ketura is niet van plan zich ooit nog aan een man te binden, maar het lijkt wel of elke man op het eiland naar haar hand dingt – en zo probeert haar plantage in bezit te krijgen. Een bondgenoot zou meer dan welkom zijn, maar zelfs wanneer ze onverwachts met een jeugdvriend wordt herenigd, twijfelt ze aan zijn bedoelingen.
Ketura doet er alles aan om haar familie bij elkaar te houden en de plantage te redden die daarvoor de middelen moet bieden. Maar zal ze haar koppigheid en geslotenheid ooit aan God kunnen overgeven om de genezing en liefde te vinden die op haar wachten?

Waardering:

De drie zussen Ketura, Verity en Sela erven na hun vaders dood een suikerplantage op het eiland Nevis. De cijfers liegen er niet om; de plantage staat er niet zo best voor na een paar jaar slechte oogst. Daarnaast is er geen opzichter meer en zijn veel slaven weggelopen of gestorven door de koorts. Ketura kan maar één ding bedenken; ze moet er zelf naar toe. Haar zussen besluiten met haar de oversteek te maken.
Wat hun te wachten staat op de plantage hadden ze niet kunnen bedenken. Het lijkt wel of hun zorgen en problemen zich maar op  blijven stapelen.
Maar het zijn drie vrouwen die niet snel in de put zitten. Ze zetten hun schouders eronder en lijken na iedere tegenslag sterker te worden.
Gray, een oude vriend van Ketura ,heeft ook de reis naar Nevis gemaakt. Hoewel hun start moeizaam was slaan ze nu hun handen ineen wat betreft de plantages. Hoewel Ketura het niet toe wil geven weet ze diep in haar hart dat ze verliefd op Gray geworden is. Maar beschadigd door haar eerste huwelijk is het moeilijk voor haar mensen te vertrouwen.
Gray weet allang dat hij Ketura graag als vrouw wil. Hij doet zijn uiterste best haar vertrouwen en vriendschap voor zich te winnen.
Dit eerste deel van de serie ‘De dochters van de suikerbaron’ is prachtig. Bij het dichtslaan weet je zeker dat je de volgende delen ook zeker lezen wilt!
Een mooi verhaal over drie moedige zussen die een wereldreis maken om de suikerplantage van hun vader te redden. Daarnaast heeft de schrijfster de natuur op Nevis schilderachtig beschreven. Net als de plantage met alles eromheen. Het speelt zich af in 1773, een tijd waarin in de slavernij nog ‘gewoon’ was. Dit speelt ook en vrij grote rol in het verhaal. Het is te merken dat Lisa T. Bergen zich verdiept heeft in het leven in die tijd en op die plaats.
Dit boek, met aantrekkelijke cover, is echt een aanrader voor liefhebbers van historische romans.
Het tweede deel van deze serie wordt eind 2021 verwacht.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513350
Aantal pagina’s: 343
Prijs: € 22,50
Uitgave: april 2021