Historische romans

Ladd, Sarah – De gezelschapsdame van Willow Grove

Inhoud:

In deze historische roman van Sarah Ladd ontmoet een gezelschapsdame een man die haar geheim kent. Kan ze hem vertrouwen? 
De rentmeester van Willowgrove Hall, Nathaniel Stanton, houdt iedereen in de gaten. Ook de nieuwe, beeldschone gezelschapsdame ontsnapt niet aan zijn aandacht. Hij vermoedt dat Cecily Faire iets verbergt en hij voelt zich verplicht om dat boven water te krijgen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove. Cecily en Nathaniel voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar dan overlijdt de vrouwe van het landgoed en verandert alles.

Waardering:

Cecliy maakt een grote fout en wordt door haar vader afgezet bij de meisjesschool die we uit eerdere boeken van Ladd kennen. Haar vader vertrekt en ze ziet hem en haar tweelingzus niet meer terug. 
Vijf jaar later krijgt ze de kans om gezelschapsdame te worden. Ze neemt de kans aan. Maar als ze bij Willowgrove aankomt blijkt ze daar niet heen te kunnen met de koets. De brug is weggespoeld. Gelukkig vindt de opzichter Nathaniel haar als ze drijfnat op de oprit loopt. Hij neemt haar mee naar zijn moeder en zussen, waar ze weer schoon en warm wordt. 
De volgende dag ontmoet ze haar bazin, Mrs. Trent. Maar ze ontmoet ook een oude vriend en dat maakt haar erg aan het schrikken. Ze wordt meteen weer vijf jaar terug geworpen. 
Haar leven met Mrs. Trent is ietwat beperkt, maar ze kan het goed met haar vinden. Ze merkt dat veel mensen dat niet kunnen. 
Cecily heeft haar geheimen, maar ze merkt al snel dat meer mensen die hebben. Er is iets tussen Mrs. Trent en Nathaniel, maar ze begrijpt niet wat. 
De gezondheid van Mrs. Trent gaat achteruit. Als ze sterft wordt de toekomst van Cecily en Nathaniel onzeker. 
Een boeiend boek met veel geheimen. Uiteraard ook de nodige romantiek. Leuk om te lezen over het leven van een gezelschapsdame. Het is helaas wel wat voorspelbaar. 

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724678
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,99

Extra: