Nederlandse romans

Besten, Jannie den – Zwanenmoeder

Inhoud:

Nicky is gelukkig getrouwd met Floor. Samen hebben ze één bijna volwassen dochter: Roos. Hoewel ze altijd een goede band hadden, botert het de laatste tijd niet meer zo best tussen moeder en dochter. Roos reageert steeds afwijzend op de goede zorgen van haar moeder en gaat haar eigen gang. Nicky vraagt zich wanhopig af waar ze de negatieve houding van haar dochter aan te danken heeft.
In de aanloop naar een gezamenlijke vakantie in Zwitserland loopt de spanning hoog op. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, houdt Floor Nicky een spiegel voor. De les die ze hieruit mag leren is hard, maar tegelijkertijd bevrijdend.

Waardering:

Nicky is moeder van enig kind Roos. Als bij Roos een vorm van scoliose wordt ontdekt slaat bij Nicky de angst toe. Zij heeft zelf namelijk ook scoliose en is daar vroeger veel mee gepest. Zal dat bij Roos ook gebeuren? Ze probeert Roos te beschermen, maar verstikt haar daar ik bijna. Fel als een zwanenmoeder beschermt ze haar kind. Maar dat jij wordt groter en wil dat niet meer. Haar man Floor waarschuwt haar wel eens, maar lijkt niet tot haar door te kunnen dringen. Uiteindelijk barst de bom net voor ze op vakantie gaan naar Zwitserland. Voor Nicky wordt het heel emotioneel en ook zwaar.
Vooral de persoon van Nicky wordt goed beschreven en uitgediept. Het is zo goed beschreven dat je soms zelf niet goed wordt van al haar vragen aan Roos.
Het leven van Roos wordt minder uitgebreid beschreven, maar dat is ook precies hoe Nicky het ervaart.
Het geloof neemt een grote rol in in dit verhaal. Nicky bidt voortdurend voor Roos, maar neemt haar zorgen dan weer mee. Ze moet leren dat zij niet het leven van anderen kan bepalen.
Boven elk hoofdstuk staat een stukje over het gedrag van een vogel. Interessant en toepasselijk!
Een boeiend boek met leuke taalgrapjes.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789462781887
Aantal blz: 330
Prijs: € 16,95

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk