Nederlandse romans

Crispijn Reina – Dochter van de zon

Inhoud:

Karlijn Faber is vertaler, komt uit een rijke familie en woont in een Amsterdams grachtenpand. Als ze erachter komt dat haar verloofde alleen maar met haar wil trouwen om haar geld, verbreekt ze de relatie. Ze laat alles achter zich en vertrekt naar Landsend, waar haar vroegere vriendin Hester al enkele jaren woont. Karlijn voelt zich al snel thuis in het stadje. Een makelaar, Owen Helsrom, wordt verliefd op haar, en dan is er ook nog Alex Wiersema, een huisarts met een duister verleden. Welk geheim draagt die met zich mee? 

Waardering:

Gelukkig komt Karlijn er op tijd achter dat haar verloofde achter haar geld aan zit. Ze besluit haar huis te verkopen, alles achter te laten en te vertrekken naar Landsend, een klein dorpje boven in het land. Ze voelt zich hier meteen huis. Het leven is daar zo heel anders als in de grote stad. Ons kent ons en iedereen is aardig voor haar. 
Je zit Karlijn groeien van een teruggetrokken, bedeesde vrouw, naar een opgewekt iemand die weet wat ze wil. 
Een tweede verhaallijn gaat over huisarts Alex Wiersema. Door een domme fout heeft hij wat jaren in de gevangenis doorgebracht. Nu hij weer op vrije voeten is verhuisd hij naar Landsend. De kennismaking met zijn nieuwe buurvrouw Karlijn loopt stroef maar als ze elkaar beter leren kennen gaat hun relatie al snel dieper dan alleen vriendschappelijk. Maar durft Alex haar zijn verleden toe te vertrouwen? 
Dit derde deel  over het dorpje Landsend (wat overigens ook prima los te lezen is, hoewel het leuk is bekende personen tegen te komen) is weer een prettig boek om te lezen. De sfeer is het dorpje is echt ‘dorps’. Wat kneuterig. Maar niet zo dat het hindert, daar zorgen alle gebeurtenissen er om heen wel voor. Verwacht geen boek waarin onderwerpen en emoties worden uitgediept maar zoek je een boek ter ontspanning, dan is dit zeker iets voor jou.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789020538243
Aantal pagina’s: 318
Prijs: € 17,50
Uitgave: september 2020