Eigentijdse romans

Besten, Janny den – Toen de muziek stopte

Inhoud:

Het leven van Marjon is als een prachtig muziekstuk: ze is intens gelukkig met haar man Michiel, haar peuterzoontje Bart én een nieuwe zwangerschap. Daarnaast is er haar passie voor vioolspelen. Een carrière als eerste violist ligt in het verschiet. Maar van de ene op de andere dag stopt de muziek. Door de vroeggeboorte van Eva staat Marjons perfecte leventje volledig op zijn kop. Dag en nacht worden beheerst door het zorgen voor de kwetsbare Eva. Marjon kan moeilijk accepteren dat haar dochter zich zo anders ontwikkelt dan de meeste kinderen. Ook vindt ze het lastig dat mensen uit haar omgeving niet begrijpen wat het met zich meebrengt om moeder te zijn van een kind met een ernstige meervoudige beperking. Terwijl Marjon zich stort op de zorg voor haar lieve meisje, voert ze nog een andere, diepere strijd…

Waardering:

Er is veel voorspoed in het leven van Marjon. Ze geniet van het geven van vioolles en kijkt uit naar de concerten die ze gaat geven. Ze is getrouwd met Michiel, de liefde van haar leven en stapelgek op haar zoontje Bart. Nu kijkt ze uit naar de geboorte van haar dochter.
Maar in één ogenblik is alles anders. Door het loslaten van de placenta komt baby Eva ter wereld met zuurstoftekort en moet meteen gereanimeerd worden. 
Het is meteen duidelijk dat ze hier blijvende schade aan over zal houden.
Liefde hebben Michiel en Marjon genoeg maar eer volgt een verwerkingsproces met een glimlach maar zeker ook diepe dalen. 
Wat is het mooi dat er zo’n realistisch boek is geschreven over dit onderwerp! 
De taboe en de reacties van mensen (wat misschien wel het moeilijkst is!), het hoog houden van veel ballen en het bijstellen van verwachtingen en plannen. Dat laatste is een soort rouwproces wat beschreven wordt. 
Het boek zal herkenning geven aan iedere ouder met een zorgenkind. Daarnaast kan het voor iedere ouder een eye-opener zijn! 
Het verhaal leest vlot weg door de eigentijdse taal. Je leest het in een ruk uit omdat je meeleeft met het gezin en wilt weten hoe het verder gaat. Een aanrader! 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789087188337
Aantal pagina’s: 325
Prijs: € 17,95
Prijs e-book: € 13,49
Uitgave: oktober 2022