Eigentijdse romans

Blackstock, Terri – Verloren dochters

Inhoud:

‘Verloren dochters’ van Terri Blackstock gaat over de jonge tweeling Kara en Lizzie. Als hun vader overlijdt, worden de zusjes weggehaald bij hun dierbare stiefmoeder Amanda. Dat breekt haar hart, maar ze zal er alles aan doen om haar kinderen terug te krijgen.De tweeling komt terecht bij familieleden die het enkel op hun gigantische erfenis hebben voorzien. Ze hebben geen idee van hun afkomst, tot ze op een dag de waarheid ontdekken. Kunnen ze de weg terugvinden naar de liefde van hun vroegere stiefmoeder, die hen nooit heeft losgelaten?

Waardering:

Amanda is intens verdrietig en wanhopig als blijkt dat na het overlijden van haar man de voogdij van de kinderen nog niet goed is geregeld en ze dus wettelijk gezien geen recht op de kinderen heeft.
Haar man en schoonouders zijn omgekomen bij een vliegtuigramp en Amanda blijkt erfgename te zijn van het ‘Holbrooke-fortuin’. Het duurt niet lang voor meer mensen hier lucht van krijgen. Deke en Eloise, de groutouders van de tweeling Kara en Lizzie staan al snel op de stoep om de meisjes mee te nemen. Niet om hen in liefde op te vangen maar om de erfenis.
Er is niets wat Amanda kan doen om dit te voorkomen.
Zo groeien Kara en Lizzie op in liefdeloosheid en armoede. Ze moeten zichzelf maar zien te redden. Deke en Eloise zijn druk met het vergokken van de grote jaarlijkse toelage.
De herinneringen aan hun vader en Amanda vervagen en ze geloven in de leugens die hun worden verteld.
Het verhaal wordt beschreven vanuit Kara en maakt enorme sprongen. Er worden wat gebeurtenissen beschreven die de meiden door de jaren heen beleven.
Vanaf ze een jaar of 15 zijn wordt dit iets meer.
Over Amanda lees je niets, behalve een enkele ontmoeting tussen haar en de tweeling.
Een prachtig verhaal met een duidelijke christelijke boodschap. Het verhaal raakt je.
Maar de manier van schrijven, vooral de open stukken op de tijdlijn, vond ik jammer.
Dat je ook niets mee over Amanda leest is ook niet bevredigend. Je kunt het ook zien aan de dikte van het boek; met 286 dunner dan gemiddeld terwijl het tijdsbestek waarin het zich afspeeld juist heel groot is. 
Pas in het laatste stuk van het boek, wanneer de tweeling bijna 18 wordt en ze een keuze moeten gaan maken, krijg je het gevoel voldoende informatie te krijgen.
Helaas is het einde erg kort en wat afgeraffeld. Het is een ander soort boek als de andere boeken van Terri Blackstock, wellicht komt het ook door je verwachtingen als een boek dan wat tegenvalt. Kortom: een prachtig verhaal dat toch wat lager scoort door de manier waarop het geschreven is.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok boekencentrum
ISBN: 9789029732857
Aantal pagina’s: 286
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: september 2022