Eigentijdse romans

Besten, Janny den – Vlinderlicht

Inhoud:

Els Hoekstra ervaart in haar jeugd weinig liefde. Ze neemt daarom afstand van thuis en wordt leidster in een vakantiekoloniehuis in Egmond aan Zee. Daar wordt ze niet de leidster die ze zo graag zou willen zijn. Ze reageert haar harde jeugd af op de kinderen en staat bekend als strenge leidster. Terwijl de meeste leidsters trouwen en afscheid nemen, blijft Els alleen achter en hult zich in zelfmedelijden. Als ze op een verjaardag Annet en haar spontane dochter ontmoet, groeit er een vriendschap tussen die twee. Annet en haar man Kees moedigen haar aan om God in haar leven toe te laten en zo het bittere zoet te laten worden. Toch leeft Els nog altijd met de last van een geheim dat ze diep heeft weggestopt. Zal er een moment komen dat ze de last van het verleden kwijtraakt?

Waardering:

Als je leest over de jeugd van Els begrijp je meteen dat de liefde ontbreekt. Haar moeder laat haar alles doen en voor haar zusje zorgen. Els kent eigenlijk geen jeugd.
Zodra ze kan vertrekt ze naar een koloniehuis om daar te werken en te wonen. Eindelijk is ze verlost van haar kille thuis.
Maar al snel verandert ze zelf in een kille leidster, die geen medeleven heeft voor de kinderen. Komt dit alleen voort uit haar verlangen om het goed te doen?
Na een teleurstelling sluit ze zich helemaal voor anderen af. Ze wordt een verbitterde vrouw.
Kan het harde pantser nog doorbroken worden?

Een boek dat makkelijk weg leest. Het geeft wat meer begrip voor de keiharde leidsters die er ook waren in de koloniehuizen. Het gewicht van een liefdevolle opvoeding wordt hier duidelijk gemaakt.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789087183783
Aantal blz: 400
Prijs: € 17,95
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Bekijk het inkijkexemplaar