Eigentijdse romans

Fergie, Natalie – De naaimachine

Inhoud:

In ‘De naaimachine’ van Natalie Fergie volgen we de zwerftocht van een naaimachine door vier generaties.
De hoofdrol in deze roman is weggelegd voor een oude vintage Singer-naaimachine, die voor ieder van zijn eigenaars een grote betekenis had. Van de vrouw die er de laatste hand aan legde in de fabriek en verzeild raakt in een van de grootste stakingen van haar tijd tot een weduwe die een verborgen boodschap in de machine vindt.
Uiteindelijk komt de Singer terecht bij een jonge man die tijdens het restaureren van de naaimachine de waarheid ontdekt rondom zijn afkomst.

Waardering:

Jean en Donald werken bij de SIngerfabriek waar ze naaimachines maken. Als ze meedoen aan een staking bij de fabriek heeft dat voor beiden grote gevolgen. Gedwongen verlaten ze de fabriek, maar Jean doet dat niet zonder briefjes na te laten die ze verstopt in de machines.

Een andere hoofdpersoon in dit boek is Fred, die de flat van zijn grootvader heeft geërfd. Hij zoekt alle dingen uit en ruimt de flat op. Als hij zonder werk komt te zitten besluit hij de oude naaimachine eens te onderzoeken. Hij vindt er de bijzondere boekjes van zijn groot- en overgrootmoeder.
Maar er zijn nog veel meer geheimen in zijn familie.

Er komen nog veel meer mensen in dit boek naar voren. Zoveel dat je regelmatig moet verzinnen wie wie is. Er staan wel jaartallen en namen boven de hoofdstukken, maar dat helpt niet altijd.
Het is een boeiend verhaal, maar de schrijfster had beter wat verhaallijnen weg kunnen laten.

Gegevens:

Uitgeverij Kokboekencentrum
Aantal blz: 352
ISBN: 9789029728317
Prijs: € 20,99

Extra:

Lees alvast een leesfragment