Eigentijdse romans

Wright, Jamie Jo – De kamer met de gesloten deur

Inhoud:

1946. Imogene Grayson werkt in een beautysalon en droomt ervan om naar Hollywood te vertrekken. Maar wanneer ze het lichaam van haar zus op zolder vindt, staat haar leven op de kop. Ze is vastbesloten de politie te helpen om de dader te vinden, maar haar bemoeienis met de zaak wordt niet gewaardeerd. Langzaam maar zeker raakt het onderzoek in de vergetelheid…
Heden. Aggie Dunkirk trekt tijdelijk in bij haar excentrieke grootmoeder en vindt een baan als secretaresse bij een begraafplaats, waar ze samen moet werken met een raadselachtige, maar ook aantrekkelijke, archeoloog. Hier ontdekken ze een misdaad die sommigen koste wat kost verborgen willen houden. Zelfs als dat betekent dat Aggie uit de weg moet worden geruimd.

Waardering:

Kort na de tweede wereldoorlog vindt Imogene Grayson het vermoorde lichaam van haar jongere zusje Hazel. Onthutst en geschokt probeert ze te achterhalen wat er is gebeurd. Ze neemt een baantje op de plaats waar Hazel werkte; de poederfabriek om zo dichter bij Hazels wereldje te komen. Er gebeuren meer vreemde dingen in het dorp en het lijkt erop dat de gebeurtenissen met elkaar te maken hebben.
Een tweede verhaallijn speelt zich af in het heden. De kleindochter van Imogene, Aggie Dunkirk, heeft haar ontslag gekregen bij het makelaarskantoor waar ze werkte. Als ze een brief krijgt van haar oma dat ze hulpbehoevend is door een gebroken heup, besluit ze haar na jaren op te zoeken. Ze gaat op zoek naar een baan en vindt deze op de begraafplaats. Het is haar taak een plattegrond te maken van de oude graven en werkt hierbij samen met archeoloog Collin.
Niet iedereen is blij met hun komst, dat blijkt al snel. Iemand probeert hen af te schrikken. Zo wordt Collin knock out geslagen en ontvangt Aggie botten over de post.
Ondertussen ontdekt Aggie een bijzondere kamer in haar oma’s huis. In deze kamer bevindt zich onder anderen een levensecht ingericht poppenhuis waarin een plaats delict te zien is.
Aggie probeert, met behulp van Collin, de puzzelstukjes in elkaar te passen. Zal er dan toch een moment komen dat Aggie haar oma gaat begrijpen, en misschien zelfs wel zien dat ze meer op elkaar lijken dan ze ooit zou willen toegeven?
Beide verhaallijnen zijn fijn om te lezen. Beide vrouwen verliezen iemand van wie ze houden en kunnen dit geen plekje geven. Je ziet vooral bij Imogene hoe ze een muur om zich heen gebouwd heeft. Ze wuift alles weg door gevatte, soms harde, opmerkingen. Je zou het ook rauwe humor kunnen noemen.
Naarmate het verhaal vordert wordt je steeds nieuwsgieriger wie Hazel heeft vermoord. Dit blijft tot het einde toe onduidelijk. De uitslag is verrassend.
En hoewel het niet de boventoon voert zweeft er door beide verhaallijnen een vleug romantiek.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029730228
Aantal pagina’s: 398
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: november 2020