Eigentijdse romans

Heg, Lizette van de – Flirt

Inhoud:

Kort nadat Laura’s enige zoon op kamers is gegaan, overlijdt plotseling haar moeder. Het lege nest waar Laura al mee worstelde, voelt hierdoor nog leger. Het is niet haar man Johan die ziet hoe moeilijk ze het heeft, maar Jean Paul. ‘Flirt’ is een eerlijke roman over een confronterend thema. Wat zou jij doen als je partner niet ziet waar je mee worstelt, maar een ander wel? Wat mag het kosten om de leegte in je leven te vullen?

Waardering:

Als kort nadat de enige zoon van Johan en Laura het huis uitgaat ook haar moeder plotseling overlijdt, valt Laura in een gat. Eerst probeert ze dit gat te vullen met het leeghalen van haar moeders huis en extra uren voor de klas. Maar ze merkt dat de omgang met Jean Paul ook leegte opvult. Jean Paul heeft de hond van haar moeder overgenomen. Het klikt tussen hen en onbewust zoekt Laura redenen om contact met hem te zoeken. Het schuldgevoel wat ze krijgt drukt ze de kop in. Ze houdt zichzelf voor dat het niet meer dan vriendschap is. Maar dat ze de ontmoetingen met hem verzwijgt voor Johan zegt wel iets. Het veranderd pas echt als Jean Paul verteld verliefd op haar te zijn. Laura voelt zich geliefd en gezien, iets wat ze in haar relatie met Johan mist. Omdat alles dan zo gewoon lijkt. 
Tot de dag komt dat ze betrapt worden door Johan. Laura weet niet wat ze moet doen. Kiezen voor Jean Paul en alle opwinding die dit met zich meebrengt of voor Johan en hun zoon Kay. 
De hoofdstukken worden geschreven vanuit Laura en van Johan. Je voelt de opwinding die de relatie met Jean Paul met zich meebrengt. Je voelt meelij met Johan die bedrogen wordt terwijl hij echt wel zijn best doet er voor Laura te zijn. Je voelt zijn rauwe pijn als hij achter de waarheid komt. Maar ook de verwarring bij Laura als ze een keuze moet maken. Hoewel ze goed weet wat ze kiezen moet, en dat ook doet, doet het pijn Jean Paul los te laten. 
Zoals we gewend zijn van Lizette van de Heg weet ze de gevoelige snaar te raken. Een beladen onderwerp zo te beschrijven is knap. Om nu te zeggen dat je begrip hebt voor mensen die deze misstap maken is misschien teveel gezegd maar het verhaal leert je wel dat een oordeel niet op z’n plaats is. Op de één of andere manier begrijp je het als je dit boek dichtgeslagen hebt. 
Het boek leest als een trein en is lastig aan de kant te leggen. Een echte aanrader voor iedereen. Laat de, in mijn ogen, goedkope cover en titel je niet weerhouden dit boek te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Vuurbaak
ISBN: 9789058041630
Aantal pagina’s: 312
Prijs: € 19,99
Prijs e-book: € 11,99
Uitgave: november 2020