Eigentijdse romans

Bischof, Joanna – Het hart van de leeuw

Inhoud:

 ‘Het hart van de leeuw’ van Joanne Bischof is een meervoudig bekroonde historische roman over een circus in Virginia waar de uiteenlopende werelden van dompteur Charlie Lionheart en verpleegster Ella samenkomen in een verboden vriendschap, die beiden hoop en liefde geeft.

Virginia, 1890. Een circus strijkt neer in de stad Raonoke. Dompteur Charlie Lionheart is wanhopig: zijn babynichtje Holland heeft hoge koorts. Hij brengt haar naar het ziekenhuis, waar verpleegster Ella haar uiterste best doet om Holland beter te maken, niet wetend welk afschuwelijk geheim Charlie en Holland met zich meedragen. Stukje bij beetje leert Ella het gouden hart van Charlie kennen.. En naarmate hun vriendschap dieper wordt, laat Charlie de geheime wereld achter de coulissen zien, waar Ella ontdekt hoe hoop geboren kan worden uit opoffering.

Waardering:

Ella werkt in het ziekenhuis van dokter Pence, waar ze verpleegster hoopt te worden. Als Charlie binnen rent met de baby Holland, moet zij hen helpen. Als Charlie niet vooruit voor verdere behandeling, wordt hij weggestuurd met de zieke baby. Ella kan dat niet verdragen en gaat achter hem aan. Daardoor gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open: die van het circus. In de gesloten gemeenschap ziet ze de mensen achter de karikaturen die van hen gemaakt zijn om geld te verdienen.

Terwijl ze voor de baby Holland zorgt, gaat Charlie haar steeds meer intrigeren. Wie is hij werkelijk en waarom is hij in het circus? Het is duidelijk dat hij niet graag meer in het circus is, maar Ella kan niet vermoeden waarom. Als ze daar achter komt is ze geschokt en in de war.

Een mooie boeiende roman, waarin romantiek en het christelijke geloof in een grote plaats innemen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029730105
Aantal blz: 368
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment