Literatuur

Florijn, Els – De engelen van Elisabeth

Inhoud:

In ‘De engelen van Elisabeth’ geeft Els Florijn een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange tegen wil en dank leert te overleven.

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard, en ze komt in een gesticht terecht. Ze klampt zich vast aan de hoop haar zoontje Jan nog een keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen – tot dat niet langer kan.

Een eerbetoon aan onderdrukte vrouwen.

Waardering:

Elisabeth wordt verdacht van het doden van haar twee dochtertjes. Het is twee weken naar de geboorte van haar tweede dochter als ze wordt opgehaald door de veldwachter en twee mannen. Ze wordt eerst ergens heen gebracht waar besloten wordt of ze gevangen gezet moet worden of opgenomen in een gesticht. Er wordt gekozen voor het laatste. En daarmee verandert haar leven helemaal.

De hoofdstukken springen om en om van het heden naar haar jeugd en vertellen zo beide verhalen. Je leest langzaam hoe ze opgegroeid is en wat haar getraumatiseerd heeft.

Els Florijn heeft een heel aangrijpend en indrukwekkend verhaal geschreven waar gedegen onderzoek aan vooraf is gegaan.
De schrijfstijl van Florijn is, zoals we gewend zijn, subliem! Er is nagedacht over elke zin en elk woord.
Daarmee is dit boek een parel geworden!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN  9789023960225
Aantal blz: 256
Prijs: 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees hier een boekfragment