Nederlandse romans

Wander, Nelleke – Twinkels in je ogen

Inhoud:

Loïs Doornkamp kan haar creativiteit volop kwijt in haar werk als illustrator. Sinds ze getrouwd is met René werkt ze als freelancer voor verschillende uitgeverijen, maar ook maakt ze geregeld vrij werk. Als Loïs enkele maanden zwanger is, voelt ze een innerlijke drang om met penseel uiting te geven aan haar gevoelens. Op het schildersdoek verschijnt een moederfiguur te midden van een veld met bloeiend koolzaad. Maar waarom zijn de wolken daarboven zo donker? De voorgevoelens van Loïs worden realiteit als ze te horen krijgen dat hun kindje waarschijnlijk het syndroom van Down zal hebben. Dit maakt veel los bij Loïs. René en zij gaan hier heel verschillend mee om en dat maakt de zwangerschap niet gemakkelijker. Kan Loïs het eens worden met Gods wil voor haar leven? En zal zij wel genoeg liefde hebben voor hun kindje?

Waardering:

Lois verwacht samen met haar man René hun eerste kindje. Al vroeg in de zwangerschap bekruipt haar het gevoel dat er iets niet goed is met het kindje. Ondanks dat René het liever niet wil laar Loïs testen uitvoeren. Hieruit komt naar voren dat hun kindje het Down Syndroom heeft. Het zet voor Lois een flinke domper op de zwangerschap. Ze vindt het moeilijk te accepteren. René verwerkt deze boodschap op zijn eigen manier. Ook hij vindt het niet makkelijk maar hij heeft meer steun aan zijn geloof.
Er gebeuren deze maanden dingen die Loïs alles in een wat ander daglicht laten zien. Zo hoeft ze niet meer te twijfelen of ze wel van dit kindje houden kan en voor hem kan zorgen. 
Je leest ook hoe René worstelt met zijn roeping tot predikant. Het is jammer dat dit niet meer wordt uitgediept. Ook de gevoelens van Loïs zouden meer vanuit de diepte beschreven kunnen worden. Je merkt wel dat het een kolk aan emoties is maar daarin meegenomen word je niet.
Het boek is eenvoudig geschreven. Een aanrader voor liefhebbers van familieromans 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 97890871838320
Aantal pagina’s: 171
Prijs: € 12,95
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: oktober 2020