Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Langs een verre kust

Inhoud:

Langs een verre kust van Karen Kingsbury is een meeslepende roman over een crimineel netwerk, een undercoveragent en een gefingeerde liefde.

Als kind werd Eliza Lawrence meegesleurd in de onderstroom van de Caribische zee en gered door de tiener Jack Ryder, die met zijn familie vakantie vierde.

Tien jaar later woont Eliza nog steeds op de Cariben. Na het verlies van haar moeder en broertje, is Eliza op haar vader aangewezen en gaat ze bij hem wonen. Daar ontdekt ze dat hij bezig is met allerlei duistere praktijken, waar ze zelf ook slachtoffer van lijkt te worden. Ze wordt beperkt in haar vrijheid en als haar vader van plan is om haar uit te huwelijken aan een beruchte drugsbaron heeft ze geen mogelijkheid om hem daarin te weerstaan.

Dan keert Jack naar het eiland terug als undercover FBI-agent met de opdracht om een criminele bende op te rollen. Als hij opnieuw oog in oog staat met Eliza, zijn hun beide levens direct in gevaar. Als oplossing bundelen ze hun krachten door een verliefd stel te spelen. Kunnen ze elkaar redden of gaan ze beiden ten onder?

Waardering:

Eliza heeft een fijne jeugd totdat ze op bezoek gaat bij haar vader die hen verlaten heeft. Daar wordt haar verteld dat haar moeder en broertje verdronken zijn in zee. Zij blijft bij haar vader.
Daar wonnen ook een stel oudere meisjes, waar ze niet zoveel mee mag praten. Pas een heel aantal jaren later begrijpt ze dat haar vader een luxe bordeel heeft met ontvoerde tienermeisjes. Eliza moet daar zelfs ook een rol in spelen, maar ze wordt streng bewaakt.

Als ze bijna twintig is wordt ze uitgehuwelijkt aan een belangrijke criminele familie. Zo hoopt haar vader zijn koninkrijk uit te breiden. Maar haar gevreesde toekomstige echtgenoot blijkt haar hoop op ontsnapping.

Daarna gaat Eliza samen met Jack op “huwelijksreis” om mensenhandelaars op te sporen. Ze moeten een verliefd paar spelen, maar ze hebben daar beiden enorme moeite mee.

Dit boek bevat genoeg emotionele en verdrietige momenten, maar is ook heel vaak spannend. Zoals we gewend zijn van Kingsbury is het christelijke geloof heel belangrijk.
Een prettig en boeiend boek om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732666
Aantal blz 352
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment