Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Cranberryzomer

Inhoud:

Na de dood van zijn vrouw vertrekt de uitgebluste zakenman Michael Hunter naar het schilderachtige kustplaatsje Hope Harbor, in de hoop daar wat rust te vinden. Het is de plek waar zijn vrouw altijd al een heen wilde, en Michael wordt aangetrokken door de naam; hij kan wel een haven van hoop gebruiken. Maar bij aankomst blijkt het enige hotel gesloten en tot overmaat van ramp brent hij een vrouw op een fiets ten val.
Gelukkig is Tracy Campbell niet boos. Sterker nog, ze helpt hem uit de brand. Als hij haar beter leert kennen, merkt hij dat zij ook het nodige verdriet met zich meedraagt. En als hij hoort dat haar cranberryboerderij in zwaar weer verkeert, weet hij dat het nu zijn berut is om te helpen.
Als snel waait er een frisse bries door Hope Harbor, die genezing en hoop brengt. Niet alleen aan Michael en Tracy, maar ook aan vele anderen.

Waardering;

Cranberryzomer speelt zich af in het kleine kustplaatsje Hope Harbor. Michael Hunter wil hier een aantal weken doorbrengen om zijn overvolle hoofd wat rust te geven. Hope Harbor is de plek waar zijn overleden vrouw zulke fijne herinneringen over koesterde.
Maar zijn verblijf verloopt heel anders dan hij in gedachten had. Van zijn tijd alleen doorbrengen komt niet veel terecht. Hij ontmoet meteen al Anna Williams, een eenzame vrouw die tot verbazing van haar dorpsgenoten Micael onderdak aanbiedt. Ook ontmoet hij op de eerste dag Tracy Campbell. Tracy is een jonge vrouw die ook verdriet met zich meedraagt. Bovendien heeft ze financiële zorgen op de cranberry boerderij die ze samen met haar oom bezit. Open voor een nieuwe realatie staat ze niet maar als ze Michael beter leert kennen kan ze niet ontkennen dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. En dat gevoel is geheel wederzijds.
Cranberryzomer is een heerlijke roman. Het verhaal speelt zich af in de tijd van nu, is zowel luchtig als ernstig, ontspannen maar geeft zeker ook een diepere boodschap mee. Er zijn twee verhalen die een hoofdlijn hebben; Michael en Tracy maar ook het verhaal van  Anna Williams speelt een vrij grote rol. Een boeiende afwisseling die ook weer in elkaar overloopt. Deze schrijfster is een aanwinst voor christelijk boekenland. Cranberryzomer is de eerste ‘Hope Harbor-roman’ die in Nederland verschijnt. We kunnen uitkijken naar het tweede deel, Zeerozen, wat we in december 2019 kunnen verwachten. Achterin dit boek is het eerste hoofdstuk hiervan al te lezen. Ik kijk er naar uit!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789043531948
Aantal pagina’s: 367
Prijs: € 20,99