Eigentijdse romans

Brown, Jennifer – Bitter love

Inhoud:

De tiener Alex valt als een blok voor de knappe Cole. Ze krijgen een relatie, maar al snel blijkt dat Cole wat vreemde trekjes heeft; hij is bezitterig en zeer agressief. 
Alex vrienden waarschuwen haar, maar zoals het zo vaak gaat als je verliefd bent: ze wil er niets van weten en praat zijn gedrag steeds weer goed. Maar hoe ver ga je voordat je eindelijk zegt `het is genoeg’ ?

Waardering:

Alex trekt al heel haar leven op met Zach en Beth, haar beste vrienden. Maar dan valt Alex als een blok voor Cole, de nieuwe jongen op school. Het is nieuw voor Alex, iemand die zo lief voor haar is.
Zach en Beth laten haar merken dat Cole niet degene is die hij lijkt te zijn. Toch weet ze dat er dingen gebeuren die niet goed zijn. Cole gebruikt geweld. Maar als hij daarna vol schuld en spijt weer bij haar komt, vergeeft ze hem.
De spanning tussen Cole en Zach is voelbaar. Alex staat er tussenin en wil niets liever dat ze het goed met elkaar vinden kunnen.
Ondertussen worstelt Alex met haar verleden. Haar moeder is verongelukt toen ze nog heel klein was, en met haar vader kan ze nauwelijks een gesprek voeren. Ze voelt dat er meer aan de hand is met haar moeder.
Het verhaal komt tot een climax. Als Alex zich eindelijk los kan maken van Cole is er teveel gebeurd.
Een natuurlijk en soepel geschreven verhaal wat jonge meiden zeker zal aanspreken. Maar ook voor ouderen is het niet verkeerd dit boek te lezen, zeker als je kinderen hebt in de puberleeftijd.

Gegevens:

Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 
9789026606731
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 17.95