Eigentijdse romans

Brown, Jennifer – Wild storm

Inhoud:

Het stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en is Jersey gedwongen om een nieuw thuis te vinden. Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is klopt ze aan bij haar biologische vader. Wanneer de sirenes loeien omdat er weer tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door…

Waardering:

Wild storm is een verhaal wat je pakt vanaf de proloog. Jersey raakt in één ogenblik alles kwijt. Haar moeder, haar zusje, het huis, alle bezittingen… alles is weg.
Niet in te denken hoe het is. Maar Jennifer Brown heeft het zo beschreven dat je toch mee kunt voelen met Jersey. Wat een angst als je daar als jong meisje alleen in de kelder de tornado beleefd. De ontdekking dat er niets meer van het huis, de straat, de stad over is. En dan de angst om het nieuws over de rest van de familie te horen.
Haar stiefvader heeft de ramp overleefd maar Jersey’s moeder en zusje niet.
Maar dan is ook haar laatste houvast weg… ze wordt door haar stiefvader weggestuurd. Opgehaald door vreemde mensen die haar opa en oma blijken te zijn. In huis bij een man waarvan ze zeggen dat hij haar  biologische vader is. En er blijken ook nog halfzusjes te zijn die niet blij zijn met haar komt.
De situatie is onmogelijk voor Jersey. Zonder liefde, vol verdriet.
Als het echt onhoudbaar wordt, verhuisd Jersey naar haar andere opa en oma, de ouders van haar moeder. Ook hen heeft ze nooit eerder ontmoet. Ze heeft een hoge, dikke muur om zich heen gebouwd. Vastbesloten om haar hart niet open te zetten voor deze mensen.
Maar zachtjes aan brokkelt haar muur af. Ze gaat zien dat opa en oma, ondanks ze echt niet alles goed doen, wel het beste met haar voor hebben en van haar houden.
Het verhaal is goed geschreven. Er gebeurd heel veel met Jersey in hele korte tijd. Toch nemen de gebeurtenissen niet de grootste plaats in maar wordt de emotionele achtbaan waarin ze zit ook genoeg beschreven.
Wild storm is een ‘Jong Adult’ boek maar als volwassenen kun je hem ook gerust oppakken.

Gegevens:

Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026621222   
Aantal pagina’s: 288
Prijs: € 17.99