Nederlandse romans

Burgers – Drost, Julia – Vlucht naar de vrijheid

Inhoud:

Na het eindexamen begint het leven pas echt. Maar Fransje belandt juist dan in een diepe put als ze eerst ziek wordt en daarna depressief. Haar zus sleept haar mee naar een cursus voor mensen die ‘de weg kwijt zijn’. Daar ontmoet Fransje Patrick. Het probleem waarmee hij naar de groep komt is dat hij zijn huis tot de nok volstouwt met spullen. Hij belooft Fransje dat hij gaat ruimen, mits ze hem haar geheim vertelt. Dat kan ze niet aan en Fransje slaat op de vlucht.

Waardering:

Fransje wordt na haar examen erg ziek en wordt daarna erg depressief. Haar ouders en tweelingzus Melissa doen hun best om haar weer op de been te krijgen. Maar voor Fransje voelt dit als druk.
Wanneer ze zich toch weer aansluit bij een praatgroep, ontmoet ze Patrick. Hij blijkt een veilige haven te zijn waar Fransje naar toe vlucht. Ook Patrick heeft de nodige problemen, maar samen proberen ze hier uit te komen.
Dit gaat niet zonder hobbels, maar met behulp van anderen die om hen heen staan komen ze ver.
Een vrij oppervlakkig verhaal maar wel met goede onderwerpen. Mijns inziens had er beter één onderwerp uitgediept kunnen worden in plaats van er zoveel aan bod te laten komen die wat op de oppervlakte blijven.
Wel passend in de categorie ‘streekromans’.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, omnmiboek
ISBN: 9789020531367
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 13.95