Historische romans

Byrd, Sandra – De kunst van het schatbewaren

Inhoud:

Miss Eleanor Sheffield is antiekspecialist en ziet als geen ander het onderscheid tussen kunst en kitsch. Maar als haar vader overlijdt en haar oom gaat dementeren, staat het familiebedrijf onder druk. De dood van een trouwe klant maakt het nog ingewikkelder. Eleanor wordt aangesteld als de tijdelijke beheerder van zijn legendarische kunstcollectie. Het is aan haar om te beslissen of zijn schatten worden gedoneerd aan een museum of aan zijn enige nog levende zoon – de man die haar hart brak.

Waardering:

Eleanor Sheffield wordt na de dood van baron Lydney gevraagd zorg te dragen voor de grote collectie kunst die hij bezat. Het is aan Eleanor om te beslissen of de schatten naar zijn zoon Harry gaan, of dat het wordt geschonken aan een museum. De baron heeft weinig goede woorden voor zijn zoon over. Voor Eleanor is dit een hele moeilijke opdracht, zeker omdat Harry de man is waar ze haar hart aan heeft verloren. Toch heeft ook zij haar vragen over zijn gedrag.

Extra moeilijk maakt het dat het familiebedrijf er niet best voor staat. Eleanors vader is overleden en haar oom is dementerend. Samen met meneer Clarkson voert ze het weinige werk wat ze nog hebben uit. Niet alleen deze opdracht brengt spanning in huis, ook de oplopende rekeningen houden haar ’s nachts wakker. En als klap op de vuurpijl blijkt dat meneer Clarkson helemaal niet zo betrouwbaar is als ze dacht.

Een boek met een leuk onderwerp; kunst. Daar is niet veel over geschreven op deze manier dus dat is leuk om te lezen. Het verhaal is veelzijdig, er komt vanalles bij kijken en er zijn verrassende wendingen. Dat houd je aan het lezen tot de laatste bladzijde. Wat een beetje jammer is dat het allemaal wat aan de oppervlakte blijft. Emoties worden wel beschreven maar het blijft wat vlak.
Niettemin zullen veel lezers genieten van het boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029728683
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees een leesfragment