Historische romans

Ladd, Sarah – De gouvernante van Penwythe Hall

Inhoud:

Gouvernante Delia heeft er alles voor over om de weeskinderen onder haar hoede te beschermen… Zelfs haar hart. Jaren geleden nam Cordelia Greythorne een positie aan als gouvernante van vijf kinderen. Nu de vader van de kinderen is overleden, vertrekt ze met de weeskinderen naar zijn broer op Penwhythe Hall. Daar komt Jac Trethewey voor een grote verrassing te staan nu hij plotseling verantwoordelijk blijkt te zijn voor vijf kinderen. Bovendien lijkt hun gouvernante een geheim mee te dragen, dat zijn grote plannen voor het vervallen Penwhythe Hall weleens ernstig zou kunnen verstoren.

Waardering:

Cordelia Greythorne werkt als gouvernante bij Randall Trethwey. Ze is weduwe en draagt een verleden met zich mee waar ze liever niet over praat.
Als Randall plotseling overlijdt en op zijn sterfbed aan Cordelia vraagt of ze zorg wil blijven dragen voor zijn vijf kinderen, kan ze niet anders dan dit aan hem beloven.
Wat ze op dat moment niet weet is dat Randalls broer, Jac, de voogdij over de kinderen krijgt. En dat Jac in Cornwall woont, de plaats welke Cordelia is ontvlucht.
Eenmaal in Cornwell aangekomen duurt het ook niet lang of het komt haar schoonfamilie ter oren dat Cordelia daar is. En het blijkt dat ze nog net zo gevaarlijk zijn als in Cordelia’s herinnering.
Ook Jac hoort de geruchten. Hij beseft inmiddels wel dat Cordelia een grote aantrekkingskracht op hem heeft. Hij kan zich dan ook niet voorstellen dat Cordelia iets kwaads in zich heeft. Maar er gebeuren dingen die ook hij niet plaatsen kan, en dit moet onderzocht worden!
De gouvernante van Penwythe Hall is een heerlijke historische roman. De verhaallijnen lopen vlot in elkaar over en het verhaal trekt aan verder e lezen.
Naast de ontluikende relatie tussen Jac en Cordelia wordt er ook aandacht gegeven aan de kinderen die in korte tijd veel mee moeten maken. En natuurlijk het verleden van Cordelia wat haar achtervolgt als een schaduw en waardoor het verhaalt zelfs spannend wordt.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN:9789043531887
Aantal pagina’s: 367
Prijs: € 22,99