Historische romans

Camden, Elizabeth – Een grande dame

De familie Delacroix – deel 2

Inhoud:

Door haar rol als secretaresse van de first lady van de Verenigde Staten behoort Caroline Delacroix tot de top van de gegoede kringen van Washington DC en is ze een echte grande dame. Maar achter haar schoonheid, prachtige kleding en stralende persoonlijkheid verbergt ze een groot geheim. Als het haar niet lukt om een web van spionage te ontwarren, zal haar broer geëxecuteerd worden vanwege verraad.
Nathaniel Trask is het pasbenoemde hoofd van de Secret Service-agenten die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de president. Als hij Caroline ontmoet, voelt hij zich bijna meteen tot haar aangetrokken, maar zijn werk laat hem geen ruimte om zich door zijn gevoelens voor haar te laten afleiden. Anarchisten hebben het namelijk voorzien op de president, wat Nathaniel dwingt om zijn werk voorrang te geven boven zijn groeiende liefde voor Caroline. En dan is er ook nog al die geheimzinnigheid rondom haar broer…
Te midden van de pracht en praal van de Gilded Age raken Caroline en Nathaniel verwikkeld in een race tegen de klok vol avontuur, gevaar en hartzeer die hun wereld op zijn grondvesten doet schudden en zich uitstrekt over het hele continent.

Waardering:

Caroline Delacroix, degene die het eerste deel van deze serie, De specerijenbaron, gelezen hebben kennen haar,  werk voor de first Lady Ida McKinley. Een baan die veel van haar vraagt want de first lady is geen makkelijke vrouw. Desondanks geniet Caroline van haar baan.
De beveiliging van het witte huis moet worden opgevoerd, Nathaniel Trask geeft de leiding. Het kan niet anders dan de wegen van Nathaniel en Caroline zullen zich vaak kruisen. 
Caroline ergert zich aan de stiptheid van Nathaniel. Bovendien is ze bang dat hij achter de waarheid komt die ze juist probeert te verbergen. Haar tweelingbroer Luke zit in de Cubaanse gevangenis. Hoewel hij zelfs zegt schuldig te zijn is Caroline er vast van overtuigd dat hij onschuldig is. En ze zoekt naar een maas in de wet om hem vrij te kunnen krijgen. Samen met haar oudste broer Gray. 
Natuurlijk komt deze situatie Nathaniel ter oren. Hij geloofd Caroline niet. Ondanks hun ergernissen naar elkaar toe is er onmiskenbaar een vlam die overspringt. Maar Nathaniel mag hier niet aan toe geven met het risico afgeleid te zijn van de beveiliging van de president wat kosten wat het kost op nummer 1 moet staan. 
Ook het tweede deel van deze serie is een boek wat je in een ruk uitleest. Interessant om iets te lezen over het leven in het witte huis. Een kijkje in het leven van de president en alles wat daarbij komt kijken, glimlachen om de humor die je tegenkomt, genieten van de romance tussen Nathaniel en Caroline en ondertussen word je meegevoerd in de spanning rondom Luke. 
Na de moord op president McKindley is Nathaniel in shock. Het voelt voor hem als falen en rekent dat zichzelf aan. Caroline ziet het met lede ogen aan. Als zij door omstandigheden het witte huis moet verlaten vraag je je af of het nog goed komt met die twee. Maar de uitkomst is verrassend, zoals het hele einde van dit boek. Prachtig verhaal! Het is aan de raden om eerst het eerste deel te lezen zodat je weet wat er speelt omtrent Luke. Hopelijk laat het derde deel niet lang op zich wachten! 

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513312
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 22,50