Historische romans

Mateer, Anne – Volg je hart

Inhoud:

Lula Bowman is vastbesloten om na het ontvangen van de prestigieuze Donally Award haar masterdiploma wiskunde te behalen. Daarmee zal ze haar vader een onuitsprekelijke vreugde bezorgen. 
Maar wie moet haar zus Jewel bijstaan, als die haar man verliest en zwanger blijkt te zijn? Lula keert terug naar haar geboorteplaats Dunn. Noodgedwongen gaat ze aan de slag als lerares op de plaatselijke middelbare school. Het is echter niet mogelijk om wiskundelessen te geven. En haar nieuwe baan heeft nog een andere consequentie, die haar in nauw contact brengt met de aantrekkelijke Chet Vaughn. 
Gelukkig kan Lula te midden van alle verwarring en onduidelijkheid rust vinden in het bespelen van de piano in de kerk. Zal haar hart uiteindelijk de juiste wegen vinden?

Waardering:

Lula heeft een prestigieuze beurs gekregen om wiskunde te studeren. Het is zeldzaam dat vrouwen naar de universiteit gaan in die tijd. Lula heeft altijd gezocht naar waardering van haar vader en die heeft haar aangezet om te gaan studeren.
Als de man van haar zus overlijdt, gaat ze meteen naar haar zus. Maar na de begrafenis keert ze weer terug naar haar studie. Ze kan zich echter niet concentreren en de professor regelt dat ze later weer in kan stromen. Ze gaat dus terug naar haar zus om die te helpen.
Vroeger speelde Lula vaak piano, maar na haar focus op wiskunde gelegd te hebben doet ze dat niet veel meer. Op school hebben ze een muziekleraar nodig en zij heeft geld nodig. Daardoor gaat ze muziek geven. Wat ze niet door heeft is dat ze ook de meisjes moet coachen voor basketbal. En daar weet ze helemaal niet van. Gelukkig wil de coach van de jongens, Chet haar wel helpen. Hij is aardig, maar Lula wil zich niet binden. Maar of ze dat vol kan houden?
Een prettig lezende roman, met leuke details uit die tijd. Zo mochten de meisjes geen broek aan tijdens het sporten, maar een soort wijde broekrok. Ook de spelregels zijn anders. 
Het boek heeft duidelijk christelijke elementen. Zo moet Lula leren God te volgen en niet haar eigen hart. 

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN: 9789462783355
Aantal: blz: 350
Prijs: € 19,95 (ebook € 14,99)